Periculozitatea demersului este mărită de funcţia liderului UNPR, Gabriel Oprea: ministrul Apărării Naţionale.
Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi-a creat o organizaţie paramilitară şi o Poliţie paralelă cu cea a statului. Acestea sînt disimulate în spatele unor structuri de ajutorare a cetăţenilor, după modelul celor existente în ţări democratice precum SUA, acolo unde există o sumedenie de astfel de sisteme, de la Poliţiile particulare pînă la celebrii vînători de recompense.
Sistemul iniţiat de liderii politici ai UNPR ar avea drept scop, vezi Doamne, siguranţa cetăţeanului, protecţia şi stabilitatea zonelor urbane. În realitate însă, într-un stat ca România, care vine după 50 de ani de dictatură şi alţi 20 de corupţie instituţională, aceste structuri create de UNPR sînt deosebit de periculoase.
Vă prezentăm planurile primarilor Piedone şi Onţanu de dublare a instituţiilor statului în domenii de siguranţă naţională şi, practic, de feudalizare a sectoarelor pe care le conduc.
La nivel naţional, situaţia este şi mai gravă. Liderii militari ai UNPR, foşti militari de carieră, aflaţi acum în rezervă, au propus coagularea pe lîngă fiecare fialială de judeţ a unor structuri similare cu cele locale, dar pe sistem militar. Practic, UNPR înfiinţează la nivelul României vechile cuiburi de legionari, cu scopul de a aduna frustrarea celor mulţi, mînia celor necăjiţi, ura şi violenţa celor nedreptăţiţi de instituţiile statului.
Toate acestea nu ar fi grave dacă liderul partidului, Gabriel Oprea, nu ar fi şi actualul ministru al Apărării Naţionale. ZIUAnews vă prezintă mai jos analiza structurilor paramilitare, de ordine publică şi culegere de informaţii, înfiinţate de primarii sectoarelor 2 şi 4.
Miliţia lui Piedone
Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a iniţiat organizarea „unui sistem de pază şi ordine, precum şi informativ, paralel cu cel al statului. Piedone se alătură astfel lui Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, cel care şi-a făcut o structură paralelă cu aceea a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Recrutările se fac prin intermediul Asociaţiei cadrelor militare în rezervă din sistemul de apărare şi siguranţă naţională (ASCOL), condusă de comisarul şef (r) Viorel Georgevici.
Potrivit unui anunţ de angajare postat pe Internet, ASCOL a scos la concurs posturi de detectivi sociali, detectivi particulari, agenţi de pază sau informaticieni. ASCOL precizează că „activitatea de investigare se va desfăşura în regim de voluntariat, part-time şi se va baza pe colectarea de informaţii, publicaţii, înregistrări video”, iar „plata se va efectua pe bază de comision”.
La capitolul cerinţe sînt trecute următoarele: cadre militare în rezervă din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională; disponibilizaţi, specialişti cu experienţă în domeniul investigaţiei; jurnalişti, redactori, traducători.
Preşedintele ASCOL, comisarul şef (r) Viorel Georgevici, ne-a dezvăluit cum va funcţiona sistemul. Domnia-sa ne-a explicat că cele mai mari şanse le au foştii poliţişti sau cei experimentaţi în investigaţii. „E vorba de detectivi sociali. În special cadre militare căutăm să atragem, pentru depistarea unor nereguli: acte de corupţie, şpagă, ceea ce e modern la noi în România. Aceşti detectivi vor culege informaţii şi noi le vom trimite, le vom valorifica”, ne-a spus Georgevici.
Domnul comisar şef a precizat că este vorba despre un parteneriat cu Primăria Sectorului 4 şi datele colectate din teren vor fi trimise „la Primărie, instituţii, DNA, peste tot”. „Va fi şi un comision, dar e în funcţie şi de valoarea individului, că dacă el nu cunoaşte Bucureştii, sau ştiu eu... Trebuie toţi oamenii care au lucrat în domeniu, investigaţii, au lucrat în Poliţie, în Armată, care au totuşi deprinderi, au flerul acesta”, a explicat şeful ASCOL, care însă a refuzat să dezvăluie valoarea comisionului, dar a dat asigurări că toată activitatea se va desfăşura în cadrul unei firme.
Am încercat să stea de vorbă şi cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar acesta nu a putut fi contactat.
Onţanu are şi el structura lui paramilitară
Piedone nu este singurul primar din Bucureşti care a înfiinţat un sistem paralel cu o structură a statului. La fel a făcut şi edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu. Acesta a pus bazele unei structuri paramilitare, disimulată în spatele unei forţe de intervenţie în caz de dezastre naturale, după modelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi Neculai Onţanu a apelat tot la foste cadre militare din Ministerul de Interne sau Ministerul Apărării Naţionale.
Din structura lui Onţanu fac parte peste 1.000 de persoane, care au urmat mai multe cursuri, pentru a învăţa cum să gestioneze situaţiile de criză, cum să caute supravieţuitori în cazul unor dezastre naturale sau cum să acorde ajutor medical de urgenţă. „Armata” lui Onţanu a fost denumită „Divizia Civică Voluntară de Educaţie şi Instruire pentru Situaţii de Urgenţă”.
GEORGE TĂRÂŢĂ
Articolul este mai vechi. dar e interesant de vazut daca continutul sau mai e de actualitate - acum ca ministrul apararii s-a schimbat, iar Piedone a abandonat barca UNPR.....
---------- Forwarded message ----------
From: Banceanu & Ilie Marian Date: 2012/6/3
Subject: Atac pasnic la siguranta nationala !!!!!!!!!!!!!.
Comentarii
Trimiteți un comentariu