Rescrierea istoriei

Asa aratau romanii pe vremea Monarhiei: Vazand aceste poze va puteti da seama ce a facut Ceausescu pentru tara asta!

 

Nu uitati ca in vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot. De asemenea analfabetismul era la putere printre tarani, deoarece scoala si facultatile se plateau si taranii nu isi permiteau sa isi dea copii la scoli. Amintiti-va de Eminescu ca tatal sau nu a avut bani sa il mai tina sa isi dea bacalaureatul si l-a luat Aron Pumnul sub aripa lui, apoi studiile le-a facut la milogeala casei regale care ba ii dadea bani, ba nu ii dadea, cu conditia sa fie un fidel scriitor pro-monarhist. In clipa in care acesta a inceput sa ii demaste pe cei din Casa Regala, pe masoni si pe strainii care subjugau tara”, a fost declarat nebun si lichidat in spital.

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Destinatii uimitoare pe glob

  5. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  6. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  7. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  8. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  9. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  10. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  11. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  12. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  13. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  14. Fii propriul tău nutriționist

  15. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  16. Slăbești daca esti motivat

  17. Serbet de ciocolata

  18. Set medical Covid necesar acasă

  19. Medicament retras - folosit în diabet

  20. Brexit-ul - Spaima Europei

  21. Virusul Misterios

  22. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  23. Sistemele solare - apă caldă

  24. Economisirea energiei electrice

  25.  Hoțul de cărți

  26. Aparitia starii de insolventa

  27. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  28. Microbii din organismul uman

  29. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  30. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  31. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  32. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil



Taranii romani nu aveau niciun drept in vremea monarhiei, doar sasii si ungurii erau mai favorizati, fiind lasati sa isi construiasca biserici si case din piatra sau caramida, romanii aveau voie sa isi faca case din chirpici si sa fie imbracati in straie din tesaturi de calitate inferioara, iar incaltamintea lipsea cu desavarsire vara, poate iarna niste opinci
Ceausescu a scos tara din Evul Mediu la nivelul de astazi, a racordat satele la curent electric, a facut infrastructura, drumuri, industrie, scoli, spitale, universitati, statiuni turistice si a predat tara la cheie fara datorii, asta in doar 25 de ani. Va dati seama daca am fi avut inca un Ceausescu la carma tarii in ultimii 28 de ani unde am fi ajuns astazi? 

Poate la nivelul Abu Dhabi sau Dubai.
Au trecut 28 de ani de la „revolutie”. Ceausescu a condus Romania timp de 24. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu! Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt : TATAL NATIUNII!
Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane… Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si ..autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana (v-a adus la oras, ma!…)
De fapt este incredibil. Daca stiti despre ce vorbesc, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor !
Taranii romani nu aveau niciun drept in vremea monarhiei, doar sasii si ungurii erau mai favorizati, fiind lasati sa isi construiasca biserici si case din piatra sau caramida, romanii aveau voie sa isi faca case din chirpici si sa fie imbracati in straie din tesaturi de calitate inferioara, iar incaltamintea lipsea cu desavarsire vara, poate iarna niste opinci.

Ceausescu a scos tara din Evul Mediu la nivelul de astazi, a racordat satele la curent electric, a facut infrastructura, drumuri, industrie, scoli, spitale, universitati, statiuni turistice si a predat tara la cheie fara datorii, asta in doar 25 de ani. Va dati seama daca am fi avut inca un Ceausescu la carma tarii in ultimii 28 de ani unde am fi ajuns astazi? Poate la nivelul Abu Dhabi sau Dubai.

Au trecut 28 de ani de la „revolutie”. Ceausescu a condus Romania timp de 24. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu! Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt : TATAL NATIUNII!
Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane… Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si ..autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana (v-a adus la oras, ma!…)…
De fapt este incredibil. Daca stiti despre ce vorbesc, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor !

Petre Ţuţea: „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu […] Petre Ţuţea:
„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”
Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui, şi el după…”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”

Comunismul sa traiasca

....istoric vorbind esti ca si comunistii ... mama ei de istorie o modelam cum ne intereseaza pe noi ... deci ... sunt Ardelean si Ungur ... in plus sunt si din Sibiu orasul neamtului care ne conduce acum ... cum zicea cineva ... dar sa revenim la oile noastre: deci referitor la ceea ce zici tu despre scoli tu te referi la o alta perioada istorica ... perioada in care Ceausescu nici nu era in stare de proiect ... pe vremea respectivului poet national Mihai Eminescu ... nici macar monarhia nu era in Romania ... si nici macar Romania nu exista ca stat. În 16 aprilie 1863 a părăsit definitiv cursurile, Deci la ora aceea se afla in Bucovina Habsburgica. Principatele Unite erau formate din Moldova si Tara Romaneasca si erau conduse de Alexandru Ioan Cuza ... nu de vre-un rege din casa regala ... care a condus Principatele Unite incepand cu anul 1866 ca principe ... Carol I a devenit rege al Romaniei la 1877. Legat de moartea lui sunt multe teorii ... Trecand la taranii romani care aveau voie sa isi faca case doar din chipici ... este cam in aceeasi perioada doar ca in Transilvania ... ocupata de Imperiul Austro-Ungar ... si ca orice populatie autohtona intr-un teritoriu ocupat erau considerati de categoria a II-a sau a III-a ... si dupa cum a mai zis cineva in poze sunt Tigani din acea perioada .... legat de curentul electric ... tare imi este frica sa nu intram in polemici ... dar nu Ceausescu a adus curentul la sate ... el doar a continuat ce a inceput Gheorghe Gheorghiu Dej ... dar adevarul ca nu numai la noi se electrificau satele ci prin multe alte parti ... trecand la alte realizari ... da s-au facut multe ... cu spatele parintilor si ai bunicilor nostrii care lucrau pe santiere ... de multe ori in zone uitate pana si de Dumnezeu .... Transfagarasanul ... Canalul Dunare-Marea Neagra .... multe santiere strategice prin munti ... De ce nu se mai face nimic acum ... timpul trece ...leafa merge ... ca sa se miste ceva trebuie unse multe rotite din angrenaj .... chestii mostenite din vremea comunismului ca si o mare parte din oameni care tot ca si tine sunt. Eram destul de mic pe remea lui dar imi amintesc cu ma trezea bunicul dimineata sa luam o jumatate de litru de lapte in plus ca de eram la oras ma ... daca ramaneam la tara nu mai mergeam sa mulgem Alimentara sa ne dea lapte ... mulgeam vaca sau oaia sau capra si mancam sanatos ma
Sursa : Asa aratau romanii


Alte bloguri interesante !
Politici Sociale

Despre afaceri online

PC Computer

Locuinta - O investitie necesara

De la prietenii niștri

RELIGIE , LITERATURA și CREDINTA

Economico - Sociale

Politici Fiscale , Sociale

Situatia ECONOMICO-SOCIALA

Stiinta si tehnica





ION ILIESCU SI-A COSMETIZAT BIOGRAFIA OFICIALA: PRIMELE VICTIME,
DOUA MATUSI, ARISTITA SI VERGINA




Nu vom comenta fisa biografica a lui Ion Iliescu din Lumea libera dar observam o
surprinzatoare contradictie in interviul acordat de fostul presedinte saptamanalului VIP. Pe de o
parte, Iliescu sustine despre propriul sau tata (Alexandru) ca "a fost primul copil dintr-o familie
cu cinci baieti", pentru ca mai apoi sa recunoasca, in acelasi interviu, faptul ca in anii razboiului
(deoarece "tatal era in lagar iar mama intrase in clandestinitate, fiindca incepuse sa
simpatizeze cu comunistii", (vom vedea cum stateau, de fapt, lucrurile), el ar fi locuit la o sora a
tatalui: "Asa ca am fost obligati sa locuim la o matusa. Sotul ei era matar (ma’tsar), si lucra la
Abatorul din Bucuresti. La ei am petrecut anii de razboi."
Lumea libera, in schimb, este foarte explicita la acest capitol: Vasili Iliescu fost Ivanovici si
Maria, fosta Savu, au avut doi baieti si doua fete (Alexandru, tatal lui Ilici, Eftimie, viitor calau
al poporului roman, Aristita si Vergina)."
Cum se face atunci ca Iliescu nu-si mai aminteste de surorile propriului tata si sustine ca ar fi
fost cinci frati, desi recunoaste ca in anii razboiului a locuit la o sora a tatalui, o matusa
(probabil Aristita sau Vergina)? De ce le-o fi scos Ion Iliescu din biografia oficiala pe cele doua
biete femei, surorile propriului tata, matusile Aristita si Vergina? Cu ce-or fi gresit oare
sarmanele, incat Ion Iliescu le-a repudiat din biografie? Faptul ca sotul uneia lucrase la Abator,
in anii razboiului, ca matar? Singura ipoteza plauzibila ar putea fi legata de unele evenimente
controversate, petrecute la Abator, la inceputul anilor patruzeci. si care, dupa 1948, dadeau
prost la dosar. Cele doua matusi nu sunt insa singurele repudiate din biografia lui Ion Iliescu.



UN BUNIC BOLSEVIC - VASILI IVANOVICI, REFUGIAT DIN RUSIA,
DEVINE VASILE PENU, TARAN SARAC DAR CINSTIT, DIN COMUNA ULMENI. Atunci cand - rareori, dealtfel - Ion Iliescu isi evoca trecutul, o bizara amnezie pare sa-l
cuprinda pe fostul presedinte al Romaniei. Ca intr-un interviu din saptamanalul VIP (aprilie
1998), cand Iliescu afirma plin de candoare:
"Tatal meu (...) a fost primul copil dintr-o familie de cinci baieti, singurul care a urmat dupa
cele patru clase elementare si cursurile scolii de Arte si Meserii din Oltenita. Cand bunicul
meu a cazut prizonier pe front, tata s-a inscris voluntar in armata. Drept recompensa, dupa
terminarea razboiului, noi am primit un loc de casa, pe care l-am transformat in gradina. ESTE
SINGURA AMINTIRE PE CARE O MAI AM DE LA BUNICI."
Este de remarcat ca, desi prin reforma agrara, initiata dupa prirnul razboi mondial de Regele
Ferdinand, familiei lui Ion Iliescu i s-a atribuit un teren, transformat in gradina, si ca "aceasta
este singura amintire pe care o am de la bunici", fostul presedinte al Romamei isi reaminteste,
destul de precis, cum ca bunicul ar fi cazut prizonier pe front, iar tatal s-ar fi inscris voluntar in
armata.
Conform insa registrului starii civile din Oltenita (locul de bastina al lui Ion Iliescu), tatal
acestuia - Alexandru Iliescu - s-a nascut in 1901. Asadar, in cel mai bun caz, acesta ar fi trebuit
sa aiba doar cincisprezece ani in momentul intrarii Romaniei in primul razboi mondial (1916,
dupa cei doi ani de neutralitate), fiind de aceea imposibil sa fie primit ca voluntar pe front. Sa
observam insa cum - dintr-un foc - desi sustine ca nu-si mai aminteste mare lucru despre
bunicul sau, Iliescu il plaseaza totusi, strategic, intre soldatii romani cazuti prizonieri, iar pe tata
(viitorul Kominternist Alexandru Iliescu) in ipostaza patriotica de voluntar pe front.
In 1995, trei ziaristi ai cotidianului Ziua au incercat sa reconstituie misterele familiei lui Ion
Iliescu, motiv pentru care s-au deplasat pentru o ancheta de teren la Oltenita, si iata ce aflam:
"Cu o populatie de cateva zeci de mii de locuitori, Oltenita, oras dunarean situat la granita cu
Bulgaria, este locuit in mare masura de tigani. Faptul ca un concitadin, Ion lliescu, a ajuns
presedintele tarii, i-a determinat pe multi olteniteni sa se creada mai mult sau mai putin rude cu
acesta. S-a nascut chiar un fel de mit, multi localnici povestind cu un fel de nostalgie intamplari
inchipuite, de nazbatii si jocuri de copilarie pe care le-au impartit cu “pustiul” Ion Iliescu, in
anii interbelici. In mica urbe, oricine este dispus sa dea relatii despre presedintele ales dar tot oricine indruga tot felul de povesti menite sa te puna pe o pista falsa. De aceea, redactorii Ziua
au selectionat in materialul de fata doar marturiile celor care, in mod cert, l-au cunoscut
indeaproape pe Ion Iliescu sau care ii sunt neamuri."
Dupa ce au separat folklorul local de adevdrul istoric, iata ce a putut deslusi echipa de
investigatii de la Ziua la fata locului. Astfel, citim urmatoarele in capitolul intitulat
"Neplacandu-i munca, tatal lui Iliescu s-a dat cu comunistii":
"Pe la inceputul veacului trecut, in comuna Ulmeni, din imprejurimile Oltenitei, traia o familie
de oameni onesti si muncitori, pe nume Penu. Urmasii acestei familii au fost trei frati, toti
baieti, pe nume Aristide, Gheorghe si Vasile Penu, bunicul lui Ion Iliescu). Vasile Penu s-a
casatorit, iar din aceasta unire au rezultat doi fii, Alexandru (tatal lui Ion Iliescu) si Eftimie.
Ambii fii au imbratisat doctrina comunista inca din adolescenta. Eftimie, fratele mai mic, coleg
de cizmdrie cu Nicolae Ceausescu, a studiat cativa ani la Moscova si a ajuns securist. Mai
tirziu a devenit directorul unei fabrici de incaltaminte din Bucuresti. Eftimie a murit pe la
inceputul anilor '80."
Textul citat ridica insa un semn de intrebare. Astfel, constatam ca pe tatal lui Alexandru Iliescu
- bunicul viitorului presedinte al Romaniei - nu-l chema "Iliescu" cum am fi banuit, ci "Penu".
Pentru a deslusi misterul prin care fiul lui Vasile Penu, taran onest si muncitor din Ulmeni, a
ajuns "Iliescu", trebuie sa citim ceva mai jos, in articolul mentionat din Ziua, urmatoarea
explicatie.
"Alexandru Penu, parintele lui Ion Iliescu, a creat numai necazuri familiei sale. (Se inhaitase
cu golanii de comunisti), afirma neamurile sale. Jandarmii si politistii il cautau toata ziua pe
acasa, pentru legaturile sale cu partidul comunist. Vasile Penu, tatal, era nevoit sa-i ascunda
de fiecare data in ieslea cailor sau in cuverturi. In cele din urma, el l-a admonestat pe
Alexandru: (Ori iti vezi de treaba, ori pleci din casa mea, n-am chef sa vina astia mereu pe
capul meu!) Nazbatiile politice ale lui Alexandru au primat insa, mai ales ca munca nu-i prea
placea. Alexandru Penu si-a parasit parintii, pe care chiar i-a renegat. Hotarat, el si-a
schimbat numele din Penu in Iliescu, declarand rudelor: (Veti vedea voi ce bine o vor duce
copiii nostri in viitor, sub comunism, cand va veni la putere.)"
Asadar, din relatarile rudelor familiei lui Iliescu si ale celor care i-au cunoscut la Oltenita
bunicul si tatal, ar trebui sa deducem ca Alexandru Penu si-ar fi renegat familia din motive
ideologice, moment in care si-ar fi schimbat numele din Penu in Iliescu, dupa care a tinut un
discurs profetic despre comunism familiei.
Sa retinem amnezia de care este cuprins Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, cand vine
vorba despre originea familiei sale, precum si motivatia ideologica, lansata de rude si de
cunoscuti, atunci cand trebuie sa explice metamorfoza prin care Alexandru Penu, fiul lui Vasile
Penu din Ulmeni, isi ia un alt nume, devenind subit Alexandru Iliescu.
Deoarece Ion Iliescu a fost, timp de sapte ani, presedintele a douazeci si trei de milioane de
romani, nu este deloc lipsit de importanta credem, ca sa incercam sa elucidam misterul originii
adevarate a familiei sale, precum si pe cel al numelui real de familie. in acest sens, saptamanalul
romanesc Lumea libera, care apare la New York, a prezentat un cu totul alt punct de vedere
privind biografia familiei lui Ion Iliescu, inca din octombrie 1996. Iata ce citim, in acest sens: "Recent (oct.'96 n.n.), campania electorala a lui Ion Iliescu si a PDSR a adaugat noi accente
murdare la cele de pana acum. Astfel, pe afisele electorale ale candidatului U.S.D., Petre
Roman, oamenii partidului de guvernamant au lipit urmatorul inscris: (Nu lasati ca acesta sa
devina primul presedinte evreu al Romaniei.” Totodata, Ion lliescu a afirmat ca Petre Roman
nu are radacini in pamantul tarii, aluzie directa la originea semita a liderului U.S.D.
intamplarea face ca "Lumea libera" a primit un material legat de originea lui Ion Iliescu, pe
care, in premiera absoluta, il publicam mai jos."
In continuare, Lumea libera prezinta urmatoarea fisa biografica a bunicului lui Ion Iliescu, in
cadrul unui articol intitulat "Cazul Ion Marcel Ilici Iliescu" (fost Ivanovici), fisa pe care ne
permitem sa o reproducem, la randul nostru.
BUNICUL (dupa tata)
- Vasili Ivanovici, evreu rus, bolsevic, puscairias, fugit din Rusia, urmarit de politia tarista
(Ohiana, n.n.)
- S-a stabilit la Oltenita in jurul anului 1895, ca argat si baiat de pravalie la un grec, zis
Tandarica, pe strada Ion Heliade Radulescu nr. 1 (fosta Tiganie, nr.4).
- Si-a schimbat numele in Iliescu, probabil dupa 1900.
- S-a incurcat cu Maria Savu (sora carciumarului Anghel Savu, care avea carciuma pe strada I.
H. Radulescu, nr.2), cu care s-a casaorit in 1900-1901.
- Anghel Savu era roman fuigit din Bulgaria, peste Dunare si stabilit la Oltenita. Acesta a facut
Mariei si lui Vasili o dugheana in care vindeau diverse, situata pe strada I. H. Radulescu, la nr.
6-8.
- Vasili Iliescu (fost Ivanovici) si Maria (fosta Savu) au avut doi baieti si doua fete (Alexandru -
tatal lui Ilici, Eftimie, viitorul calau al poporului roman; Aristita si Vergina).
- Vasili Ivanovici a fost bun prieten cu Constantin Dobrogeanu Gherea, evreu venit din Rusia
(pe numele adevarat Katz). G. Calinescu precizeaza, in Istoria literatuni romane: C.
Dobrogeanu Gherea, venit din Rusia cu un bun tovaras, a fost impamantenit prin decret regal,
dat pe baza aprobarii Parlamentulni, sustinut in sedinta de Titu Maiorescu.
- Atentie la diversiunea prin care se sugereaza ca bunicul lui Ilici ar fi un taran, de langa
Oltenita. Lumea libera mai face doua precizari privindu-l pe Vasili Ivanovici. si anume:
"Investigatiile facute pentru perioada 1893-1901, 1902 nu au dus la concluzia ca ar fi existat
un decret regal de impamantenire a lui Vasili Ivanovici, asa cum exista pentru Dobrogeanu
Gherea, Constantin Stere, Ioan Slavici etc.
Se poate trage concluzia ca Vasili Ivanovici, decedat la Oltenita in 1965, la varsta de 87-88 de
ani, s-a nascut in sudul Basarabiei, in jurul anului 1877, deci pe pamant romanesc si a avut,
astfel, cetatenie romana, care, probabil, s-a recunoscut dupa 1895, cand s-a stabilit la
Oltenita."



Ancheta Ziua preciza, la acest capitol, urmatoarele: "Nestatornic in dragoste si familie, Alexandru (tatal lui Ion Iliescu n.n.) a avut in decursul vietii
sale mai multe neveste, dintre care Maria, o bulgaroaica, despre care oltenitenii spun ca ar fi
fost tiganca caldarareasa fara stiinta de carte (desi realitatea o contrazice), i-a daruit, in 3
martie 1930, pe baietelul Ionel, ce avea sa ajunga presedinte al Romaniei. Domiciliul la acea
data era pe strada I. H. Radulescu nr. 8, strada numita (Tiganie) in Oltenita, din pricina
numarului mare de tigani care locuiau acolo In prezent, pe locul darapanaturii se afla un bloc
muncitoresc, cu patru etaje. Alexandru Iliescu a mai avut inca un fiu din relatia cu Maria, pe
nume Eugen, fratele mai mic al lui Ion Iliescu. Casnicia celor doi, insa, nu a fost sa devina una
din acele “celule de baza ale societatii socialiste”, deoarece Alexandru era un inadaptabil.
Marioara, ramanand singura dupa fuga sotului la Moscova, a divortat de acesta, iar instanta a
hotarat ca! f!iecaruia dintre ei sa le fie incredintat cate un copil. Ion Iliescu a fost dat mamicii
lui care, din pricina saraciei, s-a mutat la Bucuresti, las dandu-l pe Ionel in grija unei bunici,
sa creasca in (Tiganie). Maria s-a recasatorit imediat cu un alt barbat, Serediuc Dumitru, care
avea doua fete dintr-o casatorie anterioara."
Se pare ca lucrurile sunt insa ceva mai complicate, la acest capitol caci, iata ce citim in Lumea
libera - in ceea ce o priveste pe mama fostului presedinte Ion Iliescu:
"Alerandru Iliescu, baiatul cel mai mare al lui Vasili (...) s-a casatorit in 1929 cu Maricica, o
tiganca bulgaroaica, din neamul caldararilor, analfabeta care vorbea prost romaneste, si care
este adevarata mama a lui Ilici.
Maricica era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita venita din Bulgaria, ce locuia pe o strada
paralela cu I. H. Radulescu. Nu se stie cine a fost tatal ei.
Ilici s-a nascut la Oltenita, la 3 martie 1930, an in care Alexandru Iliescu a fugit in Rusia, unde
a stat pana in 1935-1936.
Maricica, mama adevarata a lui Ilici, moare in 1932 fiind inmormantata la Oltenita (atentie la
diversiunea cu Maria Ivanus din Bucuresti, care nu este mama lui Ilici).
Alexandru Iliescu a dus in Rusia a activitate conspirativa impotriva Romaniei, fiind
Kominternist, NKVD-ist, omul lui Stalin.
Casa lui Alexandru Iliescu din Oltenita era casa conspirativa - a Komintern-ului si NKVD-ului.
in Rusia, Alexandru Iliescu a avut tot felul de ocupatii(..) si a avut, se pare, si copii nelegitimi.
Se stie din scrisorile primite de Vasili Ivanovici de la acesta. In 1935, Alexandru s-a intors din Rusia si a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru
tradare de tara (milita pentru dezmembrarea Romaniei si trecerea Basarabiei la rusi),
inchisoare facuta cu intermitente. Vecinii banuiau ca era informator al politiei in inchisoare.
Tot in aceasta perioada, Alexandru Iliescu s-a incurcat cu Maria, amanta lui Ivanus, un
bolsevic care era in inchisoare cu el. Cu Maria, Alexandru a facut un copil din flori, Eugen,
fratele vitreg al lui Ilici, securist venit in cosciug sigilat din Orientul Mijlociu.
In 1940, Alexandru lliescu s-a casatorit cu Marita, tiganca din Maramures sora buna a mamei
lui Ion Cioaba din Sibiu, bulibasa tiganilor, cu care a avut doi baieti, fratii vitregi ai lui Ilici
(Mircea si Crisan - veri primari ai lui Cioaba). Unul a fost atasat militar al Romaniei la
Moscova, iar celalalt director adjunct la IRSOP
Despre Marita Iliescu, mama de partid si de stat a lui Iliescu, Lmea libera prezinta urmatoarea
fisa biografica:
MARITA ILIESCU
"Mama vitrega a lui Ilici a fost, dupa 1944, servitoare si bucatareasa la Ana Pauker. Dupa
1945, Dej a alfabetizat-o si a trimis-o la Agentia Economica de la Sofia, unde a stat multa
vreme.
De la Sofia, Dej a trimis-o la Agentia Economica de la Moscova, dar, la cererea rusilor a
retras-o. A iesit la pensie ca directoare la Directia Generala a Vamilor.
In 1990, Marita Iliescu s-a prezentat cu un carnet de luptator in Spania, la Asociatia
luptatorilor antifascisti din Bucuresti, spre a se inscrie, dar a fost refuzata. Ilici Iliescu, la
receptiile lui Ceausescu, nu se ducea cu sotia sa, Nina Bercovici, ci cu Marita, mama vitrega.
Intr-o scrisoare adresata directorului saptamanalului Expres, Cornel Nistorescu, datata 19 iulie
1993, Ion Iliescu recunostea:
“Adevarul este ca imprejurarile vietii au facut ca, la varsta de un an sa nu abandonat de
propria-mi mama, care nu s-a interesat niciodata de soarta mea. Nu i-am reprosat, niciodata
nimic.”
Atata doar ca la varsta de un an Iliescu n-a fost abandonat de propria-i mama, ci... de propriu-i
tata. In 1931, Alexandru Iliescu, fuge in U.R.S.S., unde i-a parte, clandestin, la Congresul al Vlea al Partidului Comunist din Romania (P.C.d.R.), ramanand acolo inca patru ani. Asadar, tatal
Kominternist si nu mama si-a abandonat familia. Abandonul familial al tatalui are insa pentru
biografia lui Ion Iliescu un substrat politic periculos: nu dadea deloc bine - mai ales dupa '89 si
Caderea Comunismului - ca sa apara in biografia primului presedinte al Romaniei
democratizate din tata, fanatic Kominternist, care si-a abandonat sotia si copilul in varsta numai
de trei ani pentru a fugind Unitinea Sovietica, la Congresul P.C.d.R. de la Gorikovo (langa
Moscova) si care ramane in marea tara a socialismului inca vreo patru ani.
Timp in care, dupa cum rezulta din scrisorile trimise de Alexandru Iliescu lui Vasili, la Oltenita,
acesta are mai multe legaturi pasagere cu cetatene sovietice, soldate se pare si cu urmasi,
fratiorii sovietici ai lui Iliescu. Asa ca Ion Iliescu isi rescrie promt acest capitol rosu din biografle si trece, cat ai clipi din ochi
abandonul familial de pe umerii tatalui Kominternist, pe umerii mamei.
Pentru a ascunde astfel un capitol esential din istoria familiei sale: cel care putea trada faptul ca
legatura, firulrosu, cu Moscova reprezinta o constanta a trei generatii din familia lui Ion Iliescu.
In plus, Ion Iliescu mai recunoaste ceva in scrisoarea adresata lui Cornel Nistorescu: ca mama
sa naturala nu este acceasi persoana cu mama luptatoare comunista. Cea cu care Ion Iliescu
defila pe la toate receptiile lui Ceausescu, tocmai datorita dosarului beton al Maritei Iliescu, de
ilegalista si antifascista, dosar care dadea al naibii de bine pentru ascensiunea lui Ion pana in
decembrie '89 si Caderea Comunismului.
Daca legitimitatea politica si interesele de partid o cer, Iliescu, ca si ceilalti lideri comunisti,
pot sa-si rescrie si jongla, la nesfarsit, cu propria biografie: o mama naturala este preschimbata
cu o mare luptatoare; un tata Kominternist, fugar in U.R.S.S., devine tata ceferist-sindicalist;
iar un abandon patern devine, pe loc, un abandon matern.
Registrul starii civile si cel de botezuri dovedesc ca Alexandru Iliescu si Maricica Toma s-au
casatorit oficial la 28 iulie 1929, la domiciliu lor din strada Ion Heliade Radulescu nr. 8,
avandu-i ca nasi pe Ioan si Adriana Dabija. Ion Iliescu se nastea la 3 martie 1930, fiind botezat
la 27 martie 1930, trei zile dupa cununia religioasa a parintilor.
In 1931, Alexandru Iliescu se refugiaza in U.R.S.S. iar urmele mamei naturale a lui Ion Iliescu
se pierd. Vecinii sustin ca aceasta ar fi decedat in 1932, fiind inmormantata la Oltenita. Reintors
din U.R.S.S., in 1935, Alexandru Iliescu se incurca cu Maria Ivanus, casatorita cu A. Ivanus,
mecanic CFR, cu care avea un fiu, Eugen (nascut in 1932 la Oltenita), fratele vitreg al lui Ion
Iliescu. Dupa decesul sotului, Maria Ivanus s-a recasatorit cu Dumitru Serediuc, la 31 martie
1949, de care a divortat insa la 22 februarie 1972. Din dosarul nr. 2838/1970, de la Judecatoria
sectorului 8 Bucuresti, reiese ca Serediuc Dumitru, domiciliat in strada Jimboliei nr. 83, solicita
divortul dupa ce amenintase cu sinuciderea - dand drumul la gaz - deoarece era terorizat de
copii paratei (martorul Cosma Haralambie), adica de Ion Iliescu si de fratele sau vitreg, Eugen.
Un alt martor, Stefanescu Alexandru, propus de reclamantul Serediuc Dumitru, a sustinut !in!
instanta ca sotii se certau si se bateau iar reclamantul a fost batut si de fiul paratei. Instanta de
judecata, avand ca presedinte pe Corneliu Turianu, judecator Nicolae Pana iar grefier pe Lorina
Hristea, declara desfacuta casatoria si o obliga pe parata sa-si reia numele avut anterior
casatoriei, acela de Ivanus.
Din cele doua versiuni, apar cateva elemente clare:
• Nascut in martie 1930, Ion Iliescu nu putea fi decat rodul casatoriei din 1929 a lui Alexandru
Iliescu cu Maricica, decedata in 1932 si inmormantata la Oltenita.
• Deoarece Alexandru Iliescu s-a refugiat in U.R.S.S. In 1931 pentru a participa la Congresul al
V-lea al P.C.d.R., tinut la Gorikovo, langa Moscova, intre decembrie 1931 si ianuarie 1932,
dupa care acesta a ramas in U.R.S.S. inca patru ani) iar Maricica decedase, copilul Ion Iliescu a
ramas sa fie crescut de bunic, Vasili Ivanovici, la Oltenita, pe str. Tiganie (I. H. Radulescu). De
altfel, Iliescu a recunoscut ca traise in copilarie printre tiganii din cartier. Acum este limpede si
de ce se intamplase aceasta.
• Ulterior, dupa ce Alexandru Iliescu a revenit in tara, a fost arestat si a facut inchisoare cu
intermitenta, a aparut si un frate vitreg, Eugen, rodul legaturii lui Alexandru cu amanta, apoi sotia, unui tovaras din inchisoare. In aceste conditii, Alexandru a tinut sa-l aduca la Bucuresti,
anumite perioade de timp, pe copilul abandonat la Oltenita.
• In 1940, apare o mama vitrega a lui Ion Iliescu - Marita Iliescu - sora mamei lui Ion Cioaba,
despre care Ion Iliescu afirma in interviu ca "incepuse sa simpatizeze cu comunismul".
Observam ca, de fapt, aceasta participase la brigazile Kominterniste, organizate de sovietici si
expediate in Spania, pentru a-i sustine pe republicanii procomunisti impotriva lui Franco, in
cursul razboiului Civil. Prin Ana Pauker si Dej, Marita Iliescu, mama cu care Iliescu se afisa la
receptiile oficiale, obtine posturi importante in comertul exterior. Unde stim bine cine lucra pe
atunci: insusi Ion Cioaba a recunoscut, intr-un interviu dat cu putin timp inainte de a muri, ca el
si presedintele "Iliescu" erau "veri".
Intelegem acum de ce Iliescu a scos-o, orwellian, din biografie pe Maricica, tiganca
caldarareasa, pentru a o introduce pe post de mama pe Marita (sora cu mama lui Cioaba) si de
ce se afisa oficial cu ea: Marita, avea dosar beton, luptase in Spania si a activat apoi in comertul
exterior. Spre deosebire de Maricica Stoica, Marita Iliescu dadea bine la dosarul si in biografia
lui Ion Iliescu, cel putin, pana in 1989.

http://bataiosu.files.wordpress.com/2008/05/vladimir-alexe-ion-iliescu-biografia-secreta.pdf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală