Apel PPPS - Nu deveniti slugi de Lider

Catre membrii bine intentionati !  Prietenilor Mei !



Va rog sa Luati aminte la Alegerile din iunie ac , unde nu au existat Sefi , ci numai oameni bine intentionati !
Si lucrurile au mers relativ bine , cele doua grupari artificial create de lideri cu orgalii personale fara principii , sau inteles si au functionat excelent !
Un Partid poate functiona fara presedinte/lider cand este unitate si buna intelegere intre membrii lui !
Cand mebrii devin slugi , presedintele capata puteri dictatoriale si obiectul de acivitate este deturnat .

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


Dragi Preteni ai PPPS , am marea rugaminte , catre toti Membrii care se cred mai destepti si tin in sah aceasta formatiune de ani de zile , sa gandeasca pozitiv , fara egoisme si reminiscente primitive de ura si dictatura .
Anume , va rog pe acei care se cred mei destepti decat toti ceilalti , sa luati aminte la Alegerile din 10 iunie ac , ce abia au trecut si sa memorati ca au avut ocazia sa candideze toti cei care au dorit , fara nici un criteriu , totul bazat pe colaborare si intelepciune .


Adica , vreau sa spun ca este loc pentru toti cetatenii , bine intemtionati , care vor sa schimbe societatea intr-una dreapta si prospera .
De aceea solicit tuturor care nu se bat pe functii si autointitulare , tinand cont si de aspectele de parvenire pe scena Politica , unde plagiatii cu titluri si funsctii nemeritate se inghesuiesc sa conduca partidele Politice si in final vor sa acceada la Guvernare , sa fie ponderati si echilibrati .


Daca privim in urma istoriei cu 22 de ani in urma vedem catastrofele umane care au distrus Tara si Poporul Roman in cardasie cu Organismele Internationale care nu au avut cele mai bune studii de impact pozitiv si intentii Economico-Sociale la adresa Poporului romana .
Asa ca va rog sa luati atitudine impotriva impostorilor care au scindat Partidul Protectiei Sociale , devenind partidul mizeriei sociale .


AScesti autointitulati conducatori de partid nu au respectat Statutul si Legile tarii , iar daca sau vanturat ilegal , au dat dovada de impostura si dezbinare , aroganti si suferinzi de complxul inferioritatii , au calcat in picioare principii , reguli si Legi . Nu sau remarcat si nu au facut nimic pentru acest partid si membrii sai .


Deci , cei care se autointituleaza sau vor sa fie presedinti , sa-si prezinte pe internet un CV din care sa rezulte ca sau implicat activ in viata politica si sociala . 


Asa cum spunea unul din Presedintii PPPS , Fisa de Cadre sa insoteasca pe toti aceia care doresc functii de prim rang in partid .


 O pot face oricand , incepand cu clipa de fata , altfel ne trezim , asa cum s-a constatat pana in prezent cu tot felul de indivizi care urmaresc scopuri viclene care au accedat in viata politica , iar unii se adapostesc de ghiarele Justitiei .


In istoria acestui mic Partid , unii au urnarit tot felul de avantaje personale , au folosit spatii in interes personal , cum a fost cel din Bd Dacia 95 , altii au valorificat spatii in nume personal , tot in interes personal , cum a fos cazul Mira Mar din Bd Socului , etc.


Iar un Presedinte de Partid care nu este instare sa intretina un sediu central , special pentru Partid , unde sa vina tot Romanul , cand doreste , inseamna ca nu are resursele necesare unui conducator sau urmareste manevrarea membrilor si avantaje de alta natura .


Cum să fii un adevărat lider de opinie

Fiecare companie are nevoie de un lider de opinie, o persoană care să modeleze afacerea, să influenţeze studiile şi dezbaterile, să răspândească ideile, să îmbunătăţească discuţiile şi să afecteze mediul organizaţiei. Majoritatea persoanelor ascund un lider de opinie în ele, aşa că aşteaptă momentul potrivit şi scoate la iveală liderul din tine!

Iată ce trebuie să ştii despre trăsăturile liderilor de opinie: aceştia sunt filtre pentru informaţii şi idei, sunt persoane care ştiu mereu ce este nou, ce apare şi care sunt reţelele sociale considerabile, adică acele surse de unde pot afla notăți și informații utile, dar și păstra legătura cu oameni importanți, care pot doar ajuta afacerea.
Chiar dacă este vorba despre răspândirea unor ştiri despre inovaţii, despre idei, produse etc. aceşti oameni influenţi sunt presupuşi a fi principala sursă de informaţie cu ajutorul căreia persoanele din jurul lor, iau decizii.
Ca şi caracteristici principale, majoritatea cercetărilor au ajuns la concluzia că liderii de opinie tind să aparţină aceleiaşi clase sociale ca şi non-liderii, dar se pot bucura de un statut social mai ridicat în cadrul grupului.
Spre deosebire de non-lideri, ei sunt mai familiarizaţi cu standardele grupului şi mai loiali faţă de valorile colective, mai sociabili şi conştienţi de modul în care îi pot influenţa pe alţii. Fiind investiţi cu o anumită autoritate din partea membrilor grupului, e necesar ca liderii sa facă tot posibilul să işi păstreze această poziţie.
Unul din atributele necesare unui lider este credibilitatea. Deoarece furnizează nu doar informaţii, ci şi sfaturi, acesta trebuie să prezinte încredere şi siguranţă, pentru că învăţăturile sale nu sunt menite să manipuleze sau să facă rău, ci să ajute. De asemenea, experienţa îi este de folos, iar faptul că a trecut prin cât mai multe situaţii de viaţă reprezintă un atu.
Printre trăsăturile sale s-ar mai putea enumera dorinţa de a inova, încrederea în sine şi predispoziţia de a se individualiza în cadrul unui grup, dar şi modestia. În plus, este necesar ca liderului să-i facă plăcere să-şi facă părerile cunoscute, să aibă spirit de iniţiativă şi capacitate de a acţiona şi lua decizii, de a analiza şi motiva. Caracteristici la fel de importante sunt tenacitatea, spiritul anticipativ, neinhibarea în faţa incertitudinilor.
Liderul de opinie trebuie să fie o persoană influentă si respectată. El ajută la formarea opiniei publice datorită faptului că oamenii îl ascultă si îl percep ca şi expert in diferite domenii. Din acest motiv, liderul trebuie să fie mereu informat, pus la curent cu noutăţile şi expus mass-mediei.
Interesul său pentru cunoaştere creşte şi, deşi nu este îndeajuns de informat in legatură cu un subiect, trebuie să dea impresia contrarie. O altă caracteristică pe care liderii o au în comun, este capacitatea de a convinge şi de a influenţa.

În plus, este util pentru un lider să fie generos cu timpul său, să fie accesibil şi să discute deschis, să fie sociabil şi prietenos. Un lider de opinie nu trebuie să fie mărginit, închistat în dogme, ci activ social, deschis la nou şi dispus să ia în considerare idei şi păreri noi sau diferite faţă de ale sale. La urma urmei, orice lider de opinie caută propriul său lider.
Aşadar, dacă îţi doreşti să fii perceput ca un lider de opinie în cadrul companiei în care lucrezi, ia aminte la sfaturile pe care ţi le-am dezvăluit. Şi nu uita: fii empatic, acţionează mereu cu foarte mult profesionalism, anticipează mereu evenimentele şi combină doza necesară de pragmatism cu simţul realității!           Alexandra Coman


Daca vrei sa fi un lider adevarat trebuie sa cresti!

Tu te dezvolti ca lider sau ai incetat procesul? Este o intrebare importanta – deoarece capacitatea noastra de a creste este in stransa legatura cu abilitatea noastra de a fi un lider, conform lui Ken Blanchard si Mark Miller autorii Great Leaders Grow: Becoming a Leader for Life.

“Cresterea este ceea ce separa lucrurile vii de cele care ofilesc” spun Blanchard si Miller. “Cresterea aduce energie, vitalitate, viata si provocari. Fara crestere nu facem altceva decat sa repetam aceleasi actiuni.”

Pentru un lider sau o companie aceasta zona este una periculoasa. Daca nu esti intr-un proces continuu de crestere si dezvoltare a abilitatilor, exista un risc foarte mare de stagnare. In momentul in care stagnezi – sau esti perceput ca fiind asa – influenta ta se erodeaza.

Cresterea nu ar trebui sa fie o activitate optionala, dar in realitate foarte multi lideri nu cresc. Si acest lucru poate avea loc oricand de-alungul carierei tale. Poate fi declansat de factori externi care te forteaza sa faci alegeri dificile cu privire la echilibrul dintre viata personala si job sau se poate datora unei dorinte puternice de a duce la bun sfarsit anumite sarcini sau poate fi cauzat de factori organizationali precum oportunitatile de crestere limitate.

Insa toate aceste provocari pot fi depasite. Dupa cum explica Blanchard si Miller, “Decizia de a creste este cea care face diferenta. Si nu este o decizie pe termen scurt. Cei mai buni lideri iau o decizie constienta de a creste pe parcursul carierei lor si a vietii personale. Aceasta decizie este una extrem de importanta pentru orice lider.”

Autorii folosesc acronimul GROW pentru a identifica 4 strategii necesare unor lideri care vor sa continue sa se dezvolte.

Gain Knowledge

Reach Out to Others

Open your World

Walk toward Wisdom

De la teorie la practica

Blanchard si Miller ofera cititorilor si un plan pentru a pune in practica aceste strategii. Ei incurajeaza liderii sa fie elevi si invatatori activi; cel mai bun mod de a practica acest lucru este sa pui intrebari. Mark Miller considera ca este cea mai importanta abilitate a unui lider care vrea sa creasca.

O data ce ai invatat ceva, consolideaza informatia transmitand aceste concepte si altora. Dupa cum explica si Ken Blanchard, “Transmiterea conceptelor catre cei din jurul tau te ajuta sa intelegi mai bine ce ai invatat si sa iti clarifici gandurile.”

Vointa de a te schimba

Blanchard si Miller considera ca liderii trebuie sa vrea sa se schimbe, sa caute, sa accepte sfatul altora si sa recunoasca ca nici unul din noi nu este la fel de inteligent ca noi toti.

Ca prim pas, autorii recomanda auto-evaluarea, feedback-ul onest ca pas doi si sfaturile celor din jur ca al treilea pas. Fara cei trei pasi, liderii pot fi usor influentati de mandrie, ego si alte atitudini distructive care pot impiedica cresterea. Ca rezultat acestia pot deveni izolati si pot avea o perspectiva distorsionata asupra lucrurilor din jur.

Pentru a ilustra acest aspect, Blanchard si Miller impartasesc povestea directorului unui lant hotelier care primea foarte multe plangeri cu privire la serviciile hoteliere. Raspunsul sau a fost ca nu aceasta era experienta pe care el o avea atunci cand statea la oricare din hotelurile sale.

Ca sa eviti acest gen de situatie, Blanchard si Miller recomanda sa gasesti oameni care sa iti ofere un feedback onest si care sa impartaseasca adevarul cu tine – chiar si atunci cand s-ar putea sa te deranjeze.

Crestere versus experienta

Un alt sfat pe care autorii il ofera liderilor este sa nu confunde experienta cu cresterea. Dupa cum explica si Blanchard “15 ani de experienta nu inseamna in mod necesar 15 ani de crestere. De multe ori se poate intampla sa repeti experientele acumulate intr-un an de 15 ori – insa nu discutam despre acest gen de lucruri. In schimb ceea ce trebuie sa cauti sunt metode de a dezvolta abilitati noi – abilitati care iti vor permite sa ramai relevant in anii care urmeaza.”

Ca metoda de verificare a progresului Blanchard recomanda analiza CV-ului. “Ca lider, ce abilitate sau experienta noua vrei sa ai in CV peste 12 luni?”

Incepe sa cresti azi

Nu poti controla intotdeauna circumstantele din jurul carierei tale sau a mediului de lucru. Insa poti controla disponibilitatea ta de a creste si de a fi lider. “Fii pregatit sa faci fata urmatoarei provocari sau poti sfarsi prin a fi genul de lider care aplica solutiile de ieri provocarilor de azi. O reteta pentru dezastru.”

“Cei mai buni lideri cauta in mod constant oportunitati de a-si extinde gama de experiente atat in cadrul organizatiei cat si in exteriorul ei. O dorinta de a creste permite liderilor sa profite de oportunitatile care le apar in cale.”

Incapacitatea de a creste este una din modalitatile prin care oamenii isi saboteaza carierele. Nu lasa acest lucru sa ti se intample si tie. Capacitatea ta de a invata determina capacitatea ta de a fi lider. Daca te opresti din invatat te opresti din condus.

©2009 The Ken Blanchard Companies. All rights reserved.  www.kenblanchard.com


Abilitatile de lider – innascute sau construite?


Din ce in ce mai multe anunturi de angajare, chiar si cele care nu sunt neaparat pentru pozitii de conducere, includ printre trasaturile candidatului ideal detinerea abilitatilor de lider. Dar ce inseamna de fapt a fi lider si ce anume face din unii oameni lideri incontestabili? Sunt abilitatile de lider innascute sau le putem cultiva? Adevarul este, ca de cele mai multe ori, undeva la mijloc.
Specialistii spun ca abilitatile de lider sunt o treime innascute si doua treimi construite. Asadar, este nevoie de o baza nativa pe care sa o slefuim, dar, si mai mult, este nevoie de o permanenta preocupare pentru dezvoltarea abilitatilor pe care ar trebui sa le detina un lider adevarat. Exista persoane care, desi au potential de lider, nu il exploateaza. In schimb, sunt persoane care isi doresc atat de mult sa devina lideri incat resuesc sa compenseze intrucatva absenta trasaturilor innascute de conducator.
A te afla la conducerea unei companii, a unui departament, a unei tari sau a unui grup oarecare de oameni presupune asumarea unei pozitii extrem de complexe. Este greu de crezut ca cineva se naste complet pregatit pentru a gestiona toate situatiile si relatiile sociale cu care va avea de a face de pe o pozitie de conducere. Exista insa niste caracteristici definitorii ce predispun anumite persoane la a deveni lideri:
1. Firea extroverta
Se considera ca persoanele extroverte au mai multe sanse de a ocupa o pozitie de conducere datorita usurintei cu care reusesc sa isi exprime opiniile si, mai ales, sa ii determine pe ceilalti sa le accepte. Persoanele extroverte comunica mai eficient si, de aceea, sunt mai potrivite pentru coordonarea unei echipe decat persoanele introvertite. Din acelasi motiv, le reuseste mult mai des dificila misiune de a le transmite altora viziunea proprie si de a-i motiva pe ceilalti sa lucreze in sensul acestei viziuni.
Totusi, multe persoane extroverte nu dispun de disciplina necesara pentru a fi lideri. Desi nu au dificultati in exprimarea propriilor opinii si sentimente, extravertii pot sa nu expuna ideea potrivita la momentul potrivit sau in fata oamenilor potriviti. Iar o sincronizare perfecta cu contextul este esentiala pentru un lider. Firea extroverta nu este deci suficienta pentru a obtine o pozitie de leadership, dar ea este necesara.
2. Indrazneala
Multi avem idei geniale, dar poate nu credem suficient in ele sau nu le exprimam deschis. Persoanele care indraznesc sa isi puna in aplicare ideile au un potential ridicat pentru a ocupa o functie de lider. Numai cei care se autopozitioneaza in fata luand initiativa au sansa de a fi recunoscuti si de ceilalti drept conducatori.
Indrazneala este o trasatura de caracter, dar ea se poate cultiva de-a lungul carierei si a vietii in general. Indrazneala este dependenta de increderea in sine. De aceea, persoanele care stagneaza profesional din cauza lipsei de initiativa sau indrazneala, ar trebui sa lucreze mai intai la increderea in propria persoana, la valorizarea pozitiva a propriilor opinii.
3. Asumarea riscurilor
Pentru a fi indraznet, trebuie implicit sa fii deschis in fata riscului. Leadership-ul se axeaza in mare parte pe inovatie, iar inovatia nu poate exista in absenta riscului. Persoanele care sunt dispuse sa riste au sanse mai mari sa obtina o pozitie de lider comparativ cu cei care se limiteaza la deciziile confortabile. Nu poti face salturi profesionale fara a avea o atitudine orientata catre risc.

Pentru ca riscul presupune si o potentiala finalitate negativa, un adevarat lider trebuie sa fie dispus sa isi asume esecul atunci cand el se produce ca urmare a deciziilor sale indraznete, orientate spre risc. De asemenea, este important ca liderul sa fie capabil sa transmita echipei sale posibilele efecte ale deciziilor sale, astfel incat membrii echipei sa isi asume la randul lor reusita/esecul.
4. Inteligenta
Liderii trebuie sa fie capabili sa analizeze toate aspectele unei situatii in fata careia sunt pusi si sa ia deciziile corecte in urma acestei analize. De aceea, liderii trebuie sa fie inteligenti. Nu este insa vorba numai despre detinerea unui IQ peste medie, ci si a unui EQ ridicat. Astfel, liderii coreleaza inteligenta cognitiva cu inteligenta emotionala pentru intelegerea mai eficienta si mai profunda a situatiilor sociale cu care au de a face.
Studiile facute pe 500 de companii din intreaga lume de Daniel Goleman, parintele conceptului de inteligenta emotionala, au dezvaluit ca angajatii cu un EQ ridicat isi valorifica potentialul cognitiv si emotional de care dispun si ajung in pozitii de conducere. Cu cat un angajat avanseaza mai mult in companie, cu atat inteligenta emotionala devine mai importanta. Manager-ii de echipe trebuie sa fie capabili sa isi adapteze emotiile la cele ale subordonatilor si, de asemenea, sa seteze o anumita atmosfera emotionala in cadrul echipei care sa eficientizeze lucrul. Asadar, pentru a lua cele mai bune decizii, sefii de departamente sau de echipe de proiect trebuie sa detina un nivel ridicat de inteligenta emotionala.
5. Empatia
Cuvintele lui Bernard Bass (psiholog si profesor universitar cu o contributie importanta in domeniul leadership-ului) descriu cel mai bine importanta pe care o are empatia pentru un lider: "The leader must be able to know what followers want, when they want it, and what prevents them from getting what they want." [“Liderul trebuie sa fie capabil sa vada ce isi doresc subordonatii lui, cand isi doresc si ce anume ii opreste de la obtinerea a ceea ce isi doresc.“]
Detinerea acestor trasaturi innascute nu este insa suficienta pentru a avea succes ca lider. Pe piata sunt disponibile mai multe programe de dezvoltare (cursuri, sesiuni de training, conferinte etc.) prin care poti invata cum sa iti valorifici abilitatile pe care le detii deja sau cum sa compensezi lipsa unora dintre ele.
De exemplu, o abordare noua asupra conceptului si a practicilor de leadership este propusa de evenimentul Think Leadership. Acesta se adreseaza profesionistilor cu 4-7 ani de experienta in marketing, vanzari, finante si logistica si care urmaresc o pozitie de leadership. In cadrul evenimentului de doua zile, te vei intalni si vei interactiona cu oameni cu o experienta remarcabila de leadership, dispusi sa iti impartaseasca din invataminte si experiente, vei descoperi care sunt resursele pe care le poti accesa in cadrul unora dintre cele mai mari organizatii din Romania pentru a iti maximiza cunostintele si potentialul. De asemenea, vei experimenta cateva dintre cele mai relevante resurse externe de dezvoltare – o sesiune pe Situational self-leadership, oportunitatile pe care ti le ofera un program de MBA, sesiuni de self-assessment facilitate de consultanti in domeniu. 


Publicat în  de In Stilul Meu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O Nouă Republică !

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O lume a societatii paralele