Fanfaroniada

Eugen Nicolaescu in opozitie adresandu-se lui MRU

Muzică populară in Parcul Central din Râmnicu Sărat
De circa două săptămâni, Casa Municipală de Cultură ”Florica Cristoforeanu”, delectează râmnicenii de toate vârstele cu adevărate reprezentații muzicale. În fiecare sâmbătă și duminică, taraful de muzică populară cât și Fanfara muzicală a Casei de Cultură municipale, oferă adevărate spectacole de muzică populară de calitate pentru toți râmnicenii dornici de petrecere a timpului liber în Parcul Central municipal.
Trecătorii, cât și nostalgicii care își doresc să asculte muzică populară autentică s-au arâtat încântați de inițiativa Casei de Cultură ”Florica Cristoforeanu”. Cei care se ocupă de buna desfășurare a evenimentelor muzicale din Parcul Central, ne-au dat asigurări că aceste repezentații muzicale se vor desfășura pe toată perioada verii.


Declarație uluitoare lansată de vicepreședinții organizației PSD Râmnicu Sărat, după cum arată TVSat. Declarația este susținută și cu argumente: nemulțumirea acestora este legată de listele de consilieri pe care candidatul PSD la Primăria orașului, le-a întocmit. Cei care le ocupă, fie nu sunt din PSD, fie s-au arătat pe la partid doar pentru îndeplinirea intereselor de care profită acum.
„Mai mult de jumatate din membrii Biroului Executiv al organizatiei PSD Rm Sarat s-au decis sa sustina USL la alegerile locale. Este vorba despre 5 vicepresedinti si 4 membri, carora li s-au alaturat si liderii organizatiei de tineret. Acestia spun ca au decis sa sprijine alianta pentru ca la putere este un Guvern USL. Motivul real este insa legata de lista de consilieri pentru alegerile locale care a fost intocmita de candidatul PSD la Primarie, Ionel Tociu, fara ca ei sa fie consultati. ”, relatează TVSat.
Județul Buzău este consacrat în politică pentru neînțelegerile dintre PNL și PSD, care, formează, cel puțin pe hârtie, o alianță alături de PC. La Râmnicu Sărat PSD-iștii au găsit înțelegere și sprijin doar în tabăra conservatorilor. Viceprimarul Sorin Cîrjan a declarat pentru TVSat că neînțelegerile din USL au la baza orgolii și conflicte de ordin personal.
            Fanfaronii din fruntea primăriilor. 
Cum se câştigă alegerile locale
Spectacolul promisiunilor deşănţate, al minciunilor sfruntate şi laudelor fără ruşine a început de zile bune. Primarii se pregătesc să câştige un nou mandat în fruntea localităţilor din România. 

În marea lor majoritate, localităţile României arată ruşinos pentru o ţară membră a Uniunii Europene. Fie că vorbim de Capitală, de marile oraşe sau de micile localităţile din zone turistice, întâlnim în general acelaşi spectacol monoton, sărăcăcios, cu multe clădiri frumoase lăsate în paragină sau, dimpotrivă, cu imobile noi dar urâte, cu străzi pline de gropi, câini maidanezi, cerşetori la intersecţii, gunoaie prin cartiere. În drum spre litoral, spre munte sau spre orice altă destinaţie turistică, în trecerea prin localităţile ţării, călătorul este supus unor încercări care nu fac decât să-i strice vacanţa: ajunge să se învârtească în loc deoarece nu găseşte indicatoare rutiere potrivite care să-i arate drumul spre destinaţia dorită, se umple de nervi intrând în ambuteiaje formate din cauza lipsei oricărei strategii de sistematizare a traficului, sau încercând să ocolească craterele din asfalt, câinii vagabonzi sau şantierele deschise şi abandonate din cine ştie ce motive. Orice român care a călătorit în oraşe din alte ţări din Europa sau din lume, unele chiar mai sărace decât România, nu poate să nu remarce lipsa de respect a edililor noşti atât pentru localnici cât mai ales pentru oaspeţi.
Cum este posibil, de pildă, ca un oraş aflat în calea către litoral, cum este Medgidia, să nu semnalizeze corespunzător direcţia cea mai scurtă către mare?
Cum este posibil ca într-o localitate de tranzit cum este Brăila să nu găseşti indicatoare care să arate drumul către Bucureşti?
Sau cum este posibil ca în Capitala României, drumul cel mai scurt dintre centru şi şoseaua de centură, şi implicit autostrada care te trimite la munte, să fie plin de gropi?
Am putea să enumerăm la nesfârşit astfel de întrebări, la care oricât ne-am strădui nu vom găsi niciodată răspunsuri de bun simţ. Nepăsarea, corupţia, prostia par a fi singurele explicaţii. Văzând cum arată oraşele din România nu poţi să nu te întrebi oare cu ce cunoştinţe s-au întors acasă zecile de mii de primari, consilieri şi funcţionari din administraţia locală, care în ultimii 20 de ani au mers în delegaţii, schimburi de experienţă sau "înfrăţiri" în diferite oraşe ale planetei? Dacă între şedinţele de shopping, vizitarea cârciumilor sau au cazinourilor măcar unii dintre ei ar fi deschis larg ochii să vadă micile secrete ale administrării unui oraş, cu siguranţă că lucrurile nu ar fi ajuns acum atât de departe.
În ciuda acestei realităţi, deloc onorante pentru reprezentanţii administraţiei locale româneşti, campania electorală care are loc odată la patru ani este un bun prilej de spectacol grotesc în care nici un mijloc de comunicare publică nu este omis pentru a transmite a]a-zisele realizări ale primarilor în funcţii. În emisiuni ţinute de regulă la televiziuni de casă, intervievaţi de moderatori prietenoşi, toţi numai un zâmbet, sau din paginile unor ziare locale favorabile, marii noştri edili îşi fac bilanţul mandatelor şi îşi anunţă măreţele proiecte viitoare folosind doar cuvinte mari: "Pentru prima dată în acest oraş, am construit X kilometri de şosea, am plantat Y copaci, am făcut Z piste pentru biciclişti, am dat Ţ bilete de autobuz gratis la pensionari", etc." În următorii patru ani voi construi X plus 1 kilometri de şosea, voi planta Y plus 1 copaci, şi voi da Ţ plus 1 bilete de autobuz la pensionari".
Având de regulă puţine opţiuni la îndemână şi mai ales fără un element de comparaţie, localnicii îi vor mai da oraşul pe mâini încă o dată lăudărosului primar. Şi peste patru ani încă o dată. Şi tot aşa...poate până în momentul în care se vor strânge suficienţi oameni care să-i spună de la obraz edilului: "Cum vii tu acum, măi idiotule, să ne ceri votul când în zece ani nu ai fost în stare să pui nişte indicatoare rutiere în intersecţii?"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !