Basescu abandonat


Convorbirile secrete ale lui Traian Basescu




Fost director SIE despre justitia pe vremea lui Nastase: Sa dam drumul la dosarul Flota?


Fostul director SIE Ioan Talpes a comentat, stenogramele aparute in presa in care Puiu Popoviciu se lauda ca l-ar fi scapat pe Traian Basescude dosarul Flota. Acesta a facut cateva dezvaluiri despre contextul in care s-au purtat discutiile redate in stenogramele respective.

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


Puiu Popoviciu: Eu l-am scapat de puscarie pe Basescu - presedintele acuza inventii

: "E posibil ca domnul Popoviciu sa ma fi intrebat daca stiu ceva sau ce am auzit eu(...)Eu stiu ca atunci am spus si in public, cand m-a intrebat cineva din presa ce se intampla, daca va ajunge cumva in instanta dosarul domnului Basescu si am spus si atunci in public: Domnule, ar fi o mare greseala pentru ca nu ar face altceva decat sa il victimizeze. Ca, daca in zece ani nu s-a facut nimic, cum sa il bagi acum, cand in 2-3 luni au loc alegeri?"
http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/fost-director-sie-despre-justitia-pe-vremea-lui-nastase-sa-dam-drumul-la-dosarul-flota-1213267

Presedintele suspendat si-a scos artileria semigrea si tinteste in orice misca in fata lui. 
De la prezenta apatica si incarcata de resemnare in fata sfarsitului, afisata in studioul TVR, Traian Basescu si-a revenit cand adversarii sai au miscat in front. 

Singur in fata poporului, presedintele suspendat este mut, timid si isi recunoaste infrangerea. A fost ciuruit de propriile greseli. A promis romanilor ca o sa traiasca bine si isi indreapta cel de-al doilea mandat intr-un haos general spre o saracie tot mai generalizata.

In loc sa se adreseze romanilor, sa le explice de ce a fost nevoie sa le taie salariile si pensiile la doar cateva luni dupa ce se jurase cu mana pe inima ca am iesit din criza si promisese ca, orice ar fi, veniturile nu vor scadea, Traian Basescu vorbeste despre butoane care te pun in legatura cu Dumnezeu. Il stim cu totii pe Dumnezeul ala, vorbim fiecare dintre noi seara cu el. 

In loc sa demonstreze de ce a simtit nevoia sa se substituie Guvernului, care nu a stiut decat sa treaca cele mai importante legi ale tarii doar prin asumarea raspunderii in Parlament, desfiintandu-l astfel, Basescu isi trimite adversarii sa-l sune pe cel mai cinstit om de pe planeta care nu spune niciodata decat adevarul. Asta inseamna doar ca acela nu e el. 

In sfarsit, Traian Basescu nu a gasit solutii la principalele probleme ale tarii timp de opt ani cat a fost seful statului (dupa cum ii place atat de mult sa spuna), nu a fost in stare sa inlature clientelismul si baietii destepti de langa PDL, ba chiar i-a incurajat sa se inmulteasca, nu a reformat si nici nu a modernizat statul, lasand in schimb educatia si sanatatea sa se prabuseasca, dar enumera acum solutii pentru orice fel de problema pe degetele de la o mana cu un tupeu de un comic absurd. 

Insa poate cel mai deranjant lucru este ca refuza pur si simplu sa vorbeasca despre pacatele sale, despre lucrurile facute din propria vointa, sau prin ingaduinta sa, si care au afectat milioane de romani. 

Traian Basescu gaseste de cuviinta si avantajos sa arunce tacerea pe greselile sale, dar sa scoata ochii poporului cu excesele adversarilor care l-au trimis la judecata in fata poporului. Ceva nu e in regula deloc aici. 

Poate va castiga si asa, poate va reusi sa convinga ca intotdeauna adevaratele probleme sunt la altii, nu la el, insa asta e drumul care il va duce spre nicaieri. 

Asta ar insemna ca ai cerut si ai primit totul de fiecare data, de la consiliu pana la guverne si puterea totala de a scoate Opozitia de la putere, dar nu ai fost in stare niciodata sa faci nimic, plasandu-te tu insuti intotdeauna doar in Opozitie. 

Si asa va ramane Traian Basescu - omul care si-a explicat neputinta si nestiinta prin reaua vointa a celorlalti. Altii care, pe masura ce a trecut vremea, tind sa devina pentru Traian Basescu aproape TOTI ceilalti. 

Asa a ajuns astazi sa contrapuna alegerii poporului - Traian Basescu versus democratie. Asa cum in 2009 a fost presa versus democratie. Ori asa ceva pur si simplu nu exista. Niciodata democratia nu a stat si nu va sta intr-un singur om. 

Totalitarismul si dictatura, in schimb, da! Este ceea ce nu a inteles si nici nu pare sa priceapa presedintele suspendat. Indiferent de ce butoane apasa. Indiferent cu cine ar sta de vorba la celalalt capat al telefoanelor sale secrete. 


Curtea Constituţională, blocată prin „abuz de putere“

Comisia de la Veneția atrage atenția asupra respectării Constituției în ceea ce privește CC
Comisia de la Veneția atrage atenția asupra respectării Constituției în ceea ce privește CC
Revocarea Avocatului Poporului doar pentru a nu fi atacată ordonanţa  prin care Curtea Constituţională nu mai poate aviza hotărârile Parlamentului s-a făcut fără respectarea legii. Valer Dorneanu este Avocatul Poporului interimar, deşi legea nu prevede o astfel de procedură.
Planul minuţios al USL de a elimina orice obstacol constituţional şi legal pentru a prelua conducerea ţării a continuat şi ieri, când Guvernul Ponta a emis o ordonanţă de urgenţă prin care limitează atribuţiile Curţii Constituţionale. Mutarea a venit după ce, cu o zi în urmă, USL a preluat şefia Senatului şi a Camerei Deputaţilor şi a revocat Avocatul Poporului.

Efectul „ordonanţei Ponta"

Guvernul a modificat, ieri, prin ordonanţă de urgenţă, Legea Curţii Constituţionale a României (CCR), limitând prerogativele acestei instituţii. Ordonanţa stabileşte că instituţia nu va mai emite un aviz obligatoriu asupra hotărârilor Parlamentului.

Astfel, revocarea din funcţie a preşedinţilor celor  două camere ale Parlamentului, Vasile Blaga, de la Senat, şi Roberta Anastase - Camera Deputaţilor, nu mai poate fi atacată la CCR.

Atribuţiile CCR înaintea „ordonanţei Ponta". Până ieri, potrivit Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, instituţia se pronunţa „asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, a hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a hotărârilor plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori".

Limitarea atribuţiilor CCR  conform „ordonanţei Ponta". Ordonanţa de Urgenţă semnată de premierul Victor Ponta a modificat articolul 27 al Legii CCR, care are acum următorul cuprins: „Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori".
Aşadar, în forma modificată a legii, CCR se mai poate pronunţa doar asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, nu şi asupra hotărârilor emise de cele două camere.

Specialiştii în Drept caracterizează acţiunile pe axa Guvern-Parlament, controlată de USL, ca fiind „un abuz clasic de putere, favorizat de oportunitatea politică". De asemenea, conform specialiştilor, dat fiind faptul că orice faptă neconstituţională este infracţiune, organele statului vor trebui să facă încadrările juridice în acest sens.

Ordonanţa nu ar fi fost atacată

Măsura, în forţă, de schimbare a Avocatului Poporului pare inutilă. Fostul preşedinte al instituţiei, Gheorghe Iancu susţine că nu ar fi atacat la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvern, care modifică Legea CCR, şi nici dacă ar fi rămas în continuare în funcţia de Avocat al Poporului. „Nu aş face-o, pentru că nu afectează în vreun fel drepturile cetăţenilor. Eu mă îndrept împotriva unei legi când acel act normativ afectează drepturile cetăţenilor", a declarat Iancu.

La rândul său, Valer Dorneanu, cel care a preluat prerogativele Avocatului Poporului de la Gheorghe Iancu, spune că nu are competenţe în această problemă. „În calitate de Avocat al Poporului, fie el şi interimar, vă spun categoric că nu mă implic în discuţii cu caracter politic. Prin această ordonanţă nu este afectat în niciun fel dreptul cetăţeanului la viaţă, la sănătate, la durere, la boală. E o chestiune strict politică şi e treaba
Curţii Constituţionale", a spus Valer Dorneanu.

Dorneanu, interimar ilegal

Atacul alianţei de guvernământ la singura instituţie care apără interesele cetăţenilor a lăsat fără şef Avocatul Poporului. Deşi numit interimar după revocarea din funcţie a lui Gheorghe Iancu, adjunctul Valer Dorneanu nu are niciun articol de lege de partea sa care să-l legitimize ca şef interimar al instituţiei. Astfel, instituţia Avocatul Poporului este, din punct de vedere legal, legată de mâini şi nu va mai putea să ia atitudine în cazul unor abuzuri. Asta după ce Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de şef al Avocatului Poporului, fără respectarea legii de funcţionare a acestei instituţii.

La articolul 9, alineatul 2, legea spune: „Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului". Or, comisiile juridice ale celor două camere nu au întocmit şi depus niciun raport în acest sens.

În locul lui Gheorghe Iancu, a fost numit interimar adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, deşi nicăieri în legea privind funcţionarea instituţiei nu există vreo prevedere legată de interimat. Nici Dorneanu nu ştie în baza cărei prevederi legislative a fost numit interimar.

„Înţeleg că am fost numit interimar pentru că a fost revocat Avocatul Poporului şi trebuia să se găsească o soluţie provizorie de a asigura conducerea instituţiei până se va numi noul Avocat al Poporului. În rest, cred că trebuie să întrebaţi pe cei care au luat această decizie. Parlamentul a luat o măsură, cum să vă spun, tranzitorie, menită să asigure conducerea instituţiei. Nu s-a putut parcurge toată procedura, care presupunea vreo nu ştiu câte zile, şi s-a ales această soluţie tranzitorie prin care să se asigure funcţionalitatea unei instituţii. În rest, nu am de făcut nici un comentariu", recunoaşte Valer Dorneanu.

"În timp, s-a demonstrat că s-au creat şi foarte multe disfuncţii, şi o încărcare fără rost a CCR. Deci modificarea legii CCR nu are nicio legătură cu revocările recente.''
Dan Şova senator PSD

"Prin această ordonanţă nu este afectat în niciun fel dreptul cetăţeanului la viaţă, la sănătate, la durere, la boală. ''
Valer Dorneanu Avocatul Poporului (interimar)

În funcţie de interesul de partid

Lărgirea prerogativelor Curţii Constituţionale, în sensul că instituţia se poate pronunţa şi asupra hotărârilor Parlamentului, a fost făcută în 2010, la propunerea PSD, la iniţiativa senatorului Dan Şova. Amendarea legii a fost făcută în interes de partid, în momentul în care era iminenta înlocuirea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului de către PDL, care forma majoritatea parlamentară. Şova argumenta, în 2010, necesitatea lărgirii prerogativelor CCR, ciuntite, astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, dând exemplu demersurile neconstituţionale ale PDL de a a-l revoca pe Geoană de la conducerea Senatului. Azi, acelaşi Şova are alt punct de vedere: „În timp, s-a demonstrat că s-au creat şi foarte multe disfuncţii, şi o încărcare fără rost a CCR. Deci modificarea legii CCR nu are nicio legătură cu revocările recente, oricum revocările respectă regulamentul şi Constituţia", a declarat pentru „Adevărul" Dan Şova.       http://www.adevarul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !