De la prietenii noștri

23.07.2011       VA SALUT

     Felicitari noului '' PRESEDINTE '' , asteptam in teritoriu noul ''PROGRAM''.
     Maryah poate va asteapta si ca ea si alti tineri.
     Trimite-ti materiale ,se pot transmite nelimitat pe internet la toti prietenii, care au alti prieteni la randul lor.
     Sa auzim numai de bine!
     Cred ca '' PROGRAMUL''  atasat,de Mariah nu mai este valabil, sau ma insel.
     Oricum astept materiale pentru distribuire.

                Cu respect,
                                   Ion Coman






luni, 30 martie 2009 la 00:30

PPPS Prezentare Prezentare Program Program Echipa Contact

Partidul Popular si al Protectiei Sociale (P.P.P.S.) este singura forta politica alternativa care se adreseaza cetatenilor României, având ca scop principal îmbunatatirea conditiilor de viata ale tuturor categoriilor sociale defavorizate din România, mai ales a pensionarilor somerilor, vârstnicilor, si altor categorii.

Pentru aceasta, P.P.P.S. considera ca este imperios necesar sa se redreseze economia nationala care de 14 ani traverseaza cea mai grava criza în toate sectoarele ei si sa se înlature cauzele care au determinat profunda stare de criza politica, sociala, morala, culturala si stiintifica din istoria tarii noastre.

Relansarea economiei românesti, odata cu instaurarea unui Program National de Securitate Sociala va însemna înlaturarea actualei stari de saracie cronica în care a fost adusa majoritatea populatiei, oprirea genocidului practicat împotriva pensionarilor si vârstnicilor, precum si îmbunatatirea conditiilor de viata a acestora si a tuturor celorlalte categorii sociale defavorizate.

l. ESENTA DOCTRINEI P.P.P.S. - PRINCIPII

P.P.P.S. este un partid de centru, care are la baza democratia, demnitatea nationala si dreptatea sociala. P.P.P.S. considera ca o stricta necesitate restructurarea urgenta a economiei românesti în vederea cresterii performantelor acesteia si pe aceasta cale, a repartizarii echitabile a costurilor tranzactiei pe toate categoriile de cetateni.

PRINCIPII

* Respectarea întocmai a spiritului si literei Constitutiei, a legilor tarii si a acordurilor internationale încheiate de România.
* Edificarea unei Românii independente si suverane, moderne si prospere, care sa duca la cresterea nivelului vietii prin reconsiderarea rolului si a locului statului de drept, democrat si social, care sa apere cetateanul împotriva abuzurilor, criminalitatii, coruptiei, jafului, tâlhariei, drogurilor, pornografiei si violentei.
* Necesitatea aplicarii rapide si corecte a reformelor economice fundamentale, care sa conduca la economia de piata reala.
* Privatizarea mai ales a unitatilor economice care au pierderi în activitatea productiva si nu mai pot fi revigorate prin subventionare.
* Respectarea democratiei si a pluralismului politic, instaurarea reala a statului de drept si separarea puterilor legislative, executiva si judecatoreasca.
* Asigurarea si respectarea neconditionata a drepturilor omului, a libertatilor sale individuale si a dreptului garantat la proprietate.
* Respectarea principiilor moralei religioase.
* Lupta împotriva extremismului de orice natura si combaterea prin orice mijloace a terorismului.






Varianta cea mai proastă este numai pentru noi



Victor Dobre: “Dacă România făcea o opţiune pentru monarhia constituţională, eram mult mai departe”


Dacă România ar fi optat pentru monarhie constituţională ca formă de guvernare, ţara noastră ar fi fost astăzi evoluată, dezvoltată şi respectată în plan internaţional, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte al PNL.

Liberalul şi-a exprimat această opinie în contextul în care vineri a avut loc căsătoria prinţului William al Marii Britanii cu Kate Middleton. Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o monarhie constituţională în care puterea executivă este atribuită Guvernului şi provine de la Parlament. Victor Paul Dobre a evocat perioada de după anii ’90, când au avut loc dezbaterile privind viitoarea Constituţie a României şi, deşi personal era “mai aproape de ideea de republică”, deputatulPNL spune că o monarhie constituţională ar fi evitat în România ultimilor 20 de ani bătălia pentru preşedinţie. În opinia deputatului liberal, această luptă a marcat viaţa politică, economică şi socială a României.

Considerând că o Românie cu o monarhie constituţională ar fi garantat ţării o dezvoltare puternică şi mai mult respect din partea statelor europene, Dobre a făcut referire la gradul de dezvoltare al Marii Britanii. "Sunt convins astăzi că dacă România făcea acum 20 de ani o opţiune pentru monarhia constituţională cred că eram mult mai departe. În primul rând am fi evitat bătălia pentru preşedinţie care a marcat toţi aceşti 20 de ani, viaţa politică, economică, socială. Am fi fost un stat probabil mult mai respectat pentru că există o tradiţie europeană a marilor familii regale. Nu am ştiut să apreciem suficient calităţile regelui Mihai. Să nu uităm că este singurul conducător de stat din cel de-al doilea război mondial încă în viaţă şi a fost un om care a avut un rol deosebit recunoscut atât de Vest, cât şi de Est”, a afirmat Dobre.

Nu în ultimul rând, deputatul PNL a ţinut să amintească şi de credinţa lui Corneliu Coposu că România ar fi trebuit să fie monarhie. "Îmi aduc aminte cu regret de cel care a fost cel mai mare om politic, Corneliu Coposu, care a rămas până la moarte fidel ideii că România trebuie să fie o monarhie”, a spus Dobre. AGERPRES



Scris de Mihaela KANTI 
Cu ocazia evenimentului monden ce a lipit de televizoare locuitori ai întregii planete – căsătoria din familia regală engleză – liderul liberalilor gălăţeni a ţinut să îşi exprime un regret privind opţiunile noastre ca popor. În opinia deputatului Victor Paul Dobre, România ar fi beneficiat de un real progres şi de o traiectorie deosebită după anul de graţie 1989, dacă românii şi-ar fi încredinţat destinul casei regale, respectiv regelui Mihai, şi nu foştilor nomenclaturişti comunişti din eşalonul doi, care s-au înfipt imediat la conducerea frumoasei noastre ţări. Dobre a precizat: “Sunt convins astăzi că, dacă România făcea acum 20 de ani opţiunea pentru monarhia constituţională, era mult mai departe. Am fi fost un stat mult mai respectat. Nu am ştiut să apreciem calităţile Regelui Mihai, care a fost un om deosebit, recunoscut atât de Vest cât şi de Est”. Dobre a reamintit în acest context convigerea lui Corneliu Coposu, căruia i-a atribuit locul de „cel mai mare om politic”. Liderul ţărănist militase pentru regalitate până la finele vieţii sale. Românii nu i-au putut percepe mesajul ţărănistului şi nici la alegerile anterioare conaţionalii nu erau dispuşi să fie conduşi de un membru al casei regale, chiar dacă prinţul Radu avusese o încercare în acest sens. Faptul e consumat, iar regretul pur şi simplu nu ajută nimănui, căci nu a fost ca Dumnezeu să fi dat cu 20 de ani în urmă românilor “mintea cea de pe urmă”, iar acum creierele care gândesc sunt depăşite covârşitor de cele care se află în repaos de gândire. 



Afla care sunt calitatile unei femei de succes

1.Porniti de la ideea ca o femeie
 trebuie sa fie mai buna decit un barbat. Nu este de ajuns insa numai sa credeti asta, trebuie sa o si demonstrati.
2.Faceti distinctia clara intre cei care sint cu adevarat sinceri si cei care incearca sa va descurajeze, sub aparenta unei critici binevoitoare. Astfel, daca un prieten
 va face o observatie intemeiata, tineti cont de ea. Daca simtiti ca observatia respectiva vine din partea unei persoane nu tocmai sincera, nu va enervati; ascultati, dar nu vă  incarcati memoria.
3.In general, rivalitatea intre femei produce deseori conflicte grave si neintelegeri. Dar asta nu inseamna ca orice femeie e un potential dusman. Fiecare om are doza sa de nesiguranta si sensibilitate.
4.Folositi umorul ca pe o arma. Daca cineva va ataca sub aparenta unei glume, nu va peirdeti cu firea. In locul unei replici violente, aplicati aceeasi formula - o gluma cu subinteles, suficient de bine simtita pentru a "dezamorsa" situatia.
5.Invatati sa va aparati pozitia profesionala. Dar nu confundati acest lucru cu agresivitatea. Nu este nevoie sa tipati pentru a va impune punctul de vedere. Nu va intrerupeti interlocutorul, chiar daca acesta va tine o "predica" enervanta. Pregatiti-va replica dar nu o dati pe un ton enervat pentru ca v-ar putea situa pe o pozitie dezavantajoasa.
6.Flirtati moderat la locul de munca. Nu este sa rau sa atrageti privirile, dar nu mergeti mai departe. Stiti foarte bine ca o relatie la serviciu va poate afecta cariera. Si, in fond, nu aveti niciodata certitudinea ca merita...
7.Pastrati discretia in legatura cu viata dumneavoastra privata. Chiar daca nu este vorba despre o relatie la locul de munca, cu cit se stie mai putin despre "iubirile" dumneavoastra, cu atit veti fi mai respectata. Daca sinteti casatorita, colegii nu trebuie sa fie mereu la curent cu amanuntele vietii casnice. E o regula pe care, daca o veti incalca veti regreta cu siguranta

.

Lista oamenilor politici care au detinut cel putin un mandat electoral de presedinte al Romaniei, incepand din anul 1947 si pana in zilele noastre. Pentru explicatii, cititi aici. Acesti presedinti sunt:



Nume presedinte: Comitet interimar prezitential format din cinci membri (printre care si: Mihail Sadoveanu, C.I. Parhon, etc);
Data preluare mandat: 30 decembrie 1947
Data predarii mandat: 13 aprilie 1948
Alte detalii presedinte: Mihail Sadoveanu a fost fiul avocatului Alexandru Sadoveanu si Profira Ursache. Termina gimnaziul "Alecu Donici"(Falticeni), Liceul National din Iasi. Se stabileste in Bucuresti in 1904, an in care publica patru volume. In 1910 este numit in functia de director al Teatrului National din Iasi. In 1914 editeaza impreuna cu Tudor Arghezi revista "Insemnari Literare"(la Iasi). Alte momente importante: in 1921 devine membru al Academiei Romane, 1926 - reprezinta, la Congresul de la Berlin, Societatea Scriitorilor Romani; dupa 1947 incepe sa scrie cu tendinte comuniste, ajungand sa detina presedintele Prezidiului Marii Adunari Nationale. Moare la 19 octombrie 1961 la Bucuresti.

Nume presedinte: Dr. Constantin I. Parhon
Data preluare mandat: 13 aprilie 1948
Data predarii mandat: 12 iunie 1952
Alte detalii presedinte: Ion Constantin Parhon a mai facut parte din comitetul interimar prezidential format din cinci membri(printre care si M. Sadoveanu) care au condus tara noastra intre 30 dec. 1947 si 13 aprilie 1948. A fost presedintele Romaniei intre 1948 si 1952.

Nume presedinte: Dr. Petru Groza
Data preluare mandat: 12 iunie 1952
Data predarii mandat: 7 ianuarie 1958
Alte detalii presedinte: Petru Groza s-a nascut la 7 decembrie 1884 si a decedat la 7 ianuarie 1958. El a fost un politician roman si a detinut postul de prim-ministru al Romaniei in primul guvern comunist, intre 1947 si 1952.

Nume presedinte: Ion Gheorghe Maurer
Data preluare mandat: 11 ianuarie 1958
Data predarii mandat: 21 martie 1961
Alte detalii presedinte: Ion Gheorghe Maurer a detinut functia de Primul Ministru al Romaniei intre 1961 si 1974, dupa care, intre 1948 si 1952, a fost ales ca presedintele Romaniei.
Website-uri: wikipedia, Sefii de stat ai Romaniei la ici.ro, Gheorghe Maurer: aparator al comunistilor"(jurnalul.ro), I.Ghe. Maurer - presedinte COR, vila lui Maurer
Nume presedinte: Gheorghe Gheorghiu-Dej
Data preluare mandat: 21 martie 1961
Data predarii mandat: 24 martie 1965
Alte detalii presedinte: Gheorghe Gheorghiu Dej s-a nascut pe 8 noiembrie 1901 la Barlad si a mutir pe 19 martie 1965 la Bucuresti. El a fost un lider comunist al Romaniei; a fost inchis in aceeasi celula cu Nicolae Ceasescu(la care i-a fost mentor politic). Lider al PCR pe timpul lui Stalin; sub Hrusciov este sprijinit de acesta pentru a prelua puterea in stat, ca secretar al Partidului Comunist. El este considerat ca fiind artizanul industrializarii si cel care a facut posibila detasarea Romaniei de URSS.
Website-uri: wikipedia, amintirile sefului de cabinet, jurnalul.ro, boala lui Ghe. Gheorghiu-Dej, ceferistul ajuns la portile Kremlinului.
Nume presedinte: Chivu Stoica
Data preluare mandat: 24 martie 1965
Data predarii mandat: 9 decembrie 1967
Alte detalii presedinte: Chivu Stoica s-a nascut pe 8 august 1908 si a decedat pe 17 februarie 1975. Pozitii detinute de acest om politic: Primul ministru al Romaniei intre 1955 - 1961, presedintele Consiliului de Stat intre 24 martie 1965 si 9 decembrie 1967, fiind urmat de Nicolae Ceausescu.

Nume presedinte: Nicolae Ceausescu
Data preluare mandat: 9 decembrie 1967
Data predarii mandat: 22 decembrie 1989
Alte detalii presedinte: Nicolae Ceausescu s-a nascut pe 26 ianuarie 1918 la Scornicesti si a murit pe 25 decembrie 1989. In 1932 devine membru al Partidului Comunist Roman, pentru care este arestat de mai multe ori. Se casatoreste cu Elena Petrescu in 1945. E numit secretar al Uniunii Tineretului Comunist intre 1944 si 1945. In 1947 devine ministrul agriculturii, apoi ministru-adjunct al fortelor armate (sub Ghe. Gheorghiu-Dej). In 1952 intra in Comitetul Central al Partidului Muncitoresc Roman, in 1954 devine membru plin al Biroului Politic al PMR, apoi numarul doi in ierarhia PMR. In martie 1965, Nicolae Ceausescu preia functia de secretar general al Partidului Muncitoresc Roman, pe care il redenumeste in Partidul Comunist Roman si modifica numele oficial al tarii din Republica Populara in Republica Socialista Romania. In 1967, Ceausescu devine presedintele Consiliului de Stat, iar in 1974 isi asuma titlul de Presedinte al Romaniei. Incepand cu 1972, Ceausescu incepe sistematizarea localitatilor urbane si rurale - demoleaza multe cladiri si monumente pentru a construi blocuri de locuinte, stramuta taranii la orase, construieste Casa Poporului, etc. Cultiva un cult al personalitatii. Tensiunile crescande conduc la revolutia din decembrie 1989, cand este arestat, judecat si executat impreuna cu Elena Ceausesc, sotia sa.

Nume presedinte: Ion Iliescu
Data preluare mandat: 22 decembrie 1989
Data predarii mandat: 29 noiembrie 1996
Alte detalii presedinte: Ion Iliescu s-a nascut pe 3 martie 1930 la Oltenita si detine doua mandate de presedinte al Romaniei (dec. 1989 - noi. 1996 si dec. 2000 - dec. 2004). A fost ajutat de Ana Pauker sa merga la Moscova, unde a studiat la Institutul Energetic. Odata intors in tara, ocupa functii inalte in conducerea comunista, printre care: ministru al tineretului, pozitii in conducerea Uniunii Tineretului Comunist, director al Editurii Tehnice. Devine membru fondator al Frontului Salvarii Nationale, care se transforma in Frontul Democrat Al Salvarii Nationale si apoi in Partidul Democratiei Sociale din Romania.

Nume presedinte: Emil Constantinescu
Data preluare mandat: 29 noiembrie 1996
Data predarii mandat: 20 decembrie 2000
Alte detalii presedinte: Emil Constantinescu s-a nascut pe 19 noiembrie 1939 la Tighina si a fost presedintele Romaniei intre 1996 si 2000, avand ca prim-ministri pe Victor Ciorbea, Radu Vasile si apoi Mugur Isarescu. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a inceput o cariera de geolog. Dupa revolutie, Emil Constantinescu devine un membru fondator al Aliantei Civice, este conducator al Forumului Roman Anti-totalitar si devine presedinte al Conventiei Democrate Romane. In 1992 e ales ca rector al Universitatii Bucuresti, devine candidatul CDR pentru presedintie, dar pierde cursa electorala in favoarea lui Ion Iliescu, insa castiga in 1996.
Website-uri: wikipedia, constantinescu.ro, CV universitate.
Nume presedinte: Ion Iliescu (mandatul al doilea)
Data preluare mandat: 20 decembrie 2000
Data predarii mandat: 20 decembrie 2004
Alte detalii presedinte: Vezi detaliile de mai sus.

Nume presedinte: Traian Basescu
Data preluare mandat: 20 decembrie 2004
Data predarii mandat: Este in prezent presedintele Romaniei.
Alte detalii presedinte: Traian Basescu s-a nascut pe 4 noiembrie 1941 la Burfatlar si castiga alegerile pentru presedintia Romaniei in 2004. Pana in decembrie 2004 a fost liderul Partidului Democrat. Detine functia de Ministru al Transporturilor in guvernele Roman, Stolojan, Ciorbea, Vasile si Isarescu. Intre 2000 si 2004 detine functia de Primar al Bucurestiului. Obtine functia de presedinte al Romaniei candidand din partea Aliantei Dreptate si Adevar (PNL - PD).


Comunicarea formala - circula in lantul de comanda, ordine, instructiuni, rezolutii, pe linia de sarcini profesionale specifice organizatiei. In acest cadru formal, totul este prestabilit, reglementat prin norme precise. 

Sunt activate si solicitate statutele si rolurile formale, oficiale ale membrilor organizatiei, implicit sistemul de drepturi si indatoriri ale acestora exprimate in comportamente dezirabile si asteptate. Sunt comunicari pe orizontala si verticala, reciproce sau liniare, univoce.

Se urmareste: implementarea scopurilor, a strategiilor, obiectivelor; transmiterea normelor / directivelor; furnizarea informatiilor cu privire la practici si proceduri; feedback-uri privind performantele realizate; indoctrinarea (angajatii accepta cultura organizationala).

Principalul scop al comunicarii descendente este cel de influentare, de schimbare a comportamentelor subordonatilor in sensul eficientizarii comportamentului profesional-productiv.

Efectul de comunicare descendent formal - discrepante de comunicare intre mesaj si receptia sa de catre subordonati. Acest lucru era cu atat mai frecvent cu cat satisfactia in munca era mai scazuta.

Distorsionarea informatiei de la un nivel ierarhic la altul: ele devin din ce in ce ma putin precise.

 Continut: transmiterea problemelor deosebite, informatii, dificultati aparute in activitatile curente, abaterile de la regula; furnizarea sugestiilor privind eficienta, calitatea, imbunatatirea activitatii; intocmirea, transmiterea de rapoarte de stare sau performanta - nivelul calitativ si cantitativ de performanta, raspuns executiv, cotidian; revendicari si dispute, cereri, solicitari, memorii; informatii contabile, financiare.

Comunicarea ascendenta ridica problema interpretarii de catre superiori a informatiilor . Tendinta  de supraevaluare a realizarilor si de a-si minimaliza esecurile pentru a fi bine vazuti. Comunicarea ascendenta apare cu o mai mica frecventa .

Comunicarea orizontala are loc in interiorul unuia si aceluiasi department, intre mambrii acestuia, fie intre departamente diferite.

Configuratia: rezolvarea problemelor intradepartamentale (mesajele corespunzatoare se emit intre membrii aceluiasi departament - cooperare); coordonarea interdepartamentala (articularea proiectelor, rezolvarea sarcinilor comune); instructiunile staff-ului pe linie departamentala .

Scopul comunicarii orizontale il constituie coordonarea eforturilor in vederea realizarii propriilor obiective ale departamentelor. Este apropiata de comunicarea informala.

Comunicarea informala
In  aceasta comunicare pe prim plan sunt nevoile psihologice, emotionale care circula cu rapiditate, capata caracteristici de zvon, poat avea efecte positive, saltul de la informal, la formal al unor indivizi, grabeste pentru unii ascensiunea sociala (tipologia "om de casa" se strecoara mai usor) .

Keith Davis - sublinia ca reteaua informala prin circuitul sau inedit informational protejeaza oamenii de necunoscut, constituie o modalitate de rezolvare a conflictelor cu superiorii: ofera prilejuri de descadere tensionala poate ajuta la consolidarea moralului, confera sentimentul de siguranta si stabilitate si apartenenta la grup - gratifica emotional, e o sursa de feed-back pentru manageri.

Atitudinea fata de reteaua informala "grapevine" e negativa daca pe circuit se instaleaza, ruleaza informatii ostile, zvonuri.

Canale , retele , structuri de comunicare : cum ajungem la ceilalti ?

Canalele bazate pe prezenta fata in fata a partenerilor - discutia directa;

Canalele interactive (telefonul, comunicarile mediate electronice);

Canalele statice personale (memorii, scrisori, procese verbale);

Canalele statice impersonale (fisiere, buletine, rapoarte generala);

Canalele pot facilita experienta directa, feed-back-ul nemijlocit, intelegerea emotionala a situatiei.

Selectia canalelor e dependenta de natura si particularitatile mesajului care urmeaza a fi transmis. Mesajele pot fi rutiniere, simple, clare si familiare, cotidiene sau dificile, atipice, complexe, ambigue, de tip surpriza. Alegerea celui mai eficient canal in functie de informatie si scop este deja o problema de obtiune dar si profesionalism.

Retele de comunicare - provin din modul in care sunt dispuse canalele de comunicare.

Cercul si lantul care se stabilesc in climate de grup ale egalilor . Ele sunt prezente in grupurile democratice. ("Masa tacerii"). Pentru a cataliza toti membrii grupului, liderul ii invita in cerc - masa rotunda.

Lantul apare in grupurile "Laissez-Faire" - legaturi aparente, unii membrii sunt exclusi de la comunicare: nu se creaza solidaritate, perceptia e laterala, periferica, e o premiza de cordialitate.

Doua tipuri de retele verticale in X si Y, sunt intalnite in grupurile in care exista relatii ierarhice, de grupare si de subordonare a unora fata de altii - comunicare oarecum deschisa dar cu tendinta spre autoritarism si control.

Reteaua in X e tipica pentru grupurile in care se practica o conducere autoritara - un singur individ conduce  sensul de transmitere a mesajului e unic. Participantii comunica cu conducatorl dar nu si intre ei. Retelele se individualizeaza prin forma geometrica, gradul de flexibilitate, numarul de persone cu care un membru al unui grup intra in relatii directe  suma distantelor intre participanti, indicele de centralitate si cel periferic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !