Lăcomia care otrăveşte aerul

Teroarea Căminelor de Bătrîni


””Cum pot aceșt monștri să le spună soției/soțulu și copiilor lor, că îi iubesc”” , dacă Ei nu Iubesc Viața, nu își iubesc buncii, nu iubesc pe NMENI ?
Degradarea societății în care trăim ! A dpărut sentimentul Uman !
Care ”teroriști” sunt mai ”periculoși”, cei înarmați , sau cei cu Căminele Bătrîni ”schingiuiți și uciși în țarc” ?
Îmi vine în cap și ăla care ”împușca Mistreți in țarc” !!!!
Pentru bani , Oamenii devin criminali, fără pic jenă !!!
Se agită toată lumea cu Căminele Bătrîmilor maltratați și jefuiți !
În fiecare zi, mai multe cazuri cu Azilele Terorizate !




CE Turceni, acuzat că atribuie licitaţii ilegal


Fraudă la nivel înalt!

CE Turceni, acuzat că atribuie licitaţii ilegal


• Complexul Turceni este acuzat că a atribuit, ilegal, o licitaţie de 25 de milioane de lei
• Firma câştigătoare a licitat un preţ extrem de mic, însă nu l-a justificat, motiv pentru care trebuia respinsă
• Societatea are în conducere un vicepreşedinte al Centrului de Afaceri România-China
O licitaţie de 25 de milioane de lei a băgat râca între Complexul Energetic Turceni şi unul din partenerii tradiţionali, respectiv Romelectro. Firma acuză producătorul de energie că a atribuit licitaţia ilegal, în sensul că asocierea de firme care şi-a adjudecat contractul a licitat un preţ foarte mic, aproape de 50% din valoarea estimată, însă nu şi l-a justificat. Cu toate că trebuia descalificată, societatea a fost declarată câştigătoare. Una peste alta, deciziile Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor se schimbă după cum bate vântul în ceea ce priveşte această firmă, în sensul că susţin ilegalitatea, dar decid continuarea procedurilor.
Complexul Energetic Turceni a atribuit, în data de 28 noiembrie a.c., un contract în valoare de 25.005.542 de lei, privind modernizarea electrofiltrului de la blocul energetic nr.3. Contractul a fost adjudecat de către o asociaţie formată din Vivera Impex SA, lider, alături de alte trei societăţi, respectiv SC TMUCB Sucursala Cariova, Vemos d.o.o. din Zagreb, Croaţia, şi Via Ocel d.o.o. din Belgrad, Serbia.  Bătălia pentru această lucrare a fost destul de grea, concurenţa fiind acerbă, formată dintr-o asociaţie care a avut lider societatea Romelectro, unul din partenerii tradiţionali ai complexului, alături de Siemens, un alt producător care furnizează piese de schimb pentru instalaţiile producătorului de energie.
Asociaţia câştigătoare a venit cu un preţ mai mic cu 49% decât estimarea iniţială de 50 de milioane de lei făcută de autoritatea contractantă, ceea ce a generat, se pare, şi o mulţime de probleme, atrăgând după sine şi nişte acuzaţii de fraudă.

Puhoi de contestaţii

Procedurile pentru atribuirea contractului pentru electrofiltrul de la grupul nr.3 au început în luna aprilie a anului, însă au fost amânate de mai multe ori din cauza contestaţiilor. Primele au fost depuse de către asocierile ai căror lideri erau Vivera Impex SA şi Siemens, pentru că ofertele lor au fost respinse de către autoritatea contractantă, fiind aleasă doar oferta celor de la Romelectro. CNSC a admis ambele contestaţii şi a dispus reluarea procedurilor de atribuire. Ulterior, se organizează o nouă licitaţie şi este declarată câştigătoare asocierea Vivera Impex-TMUCB-Vemos-Via Ocel, fapt care stârneşte, de data aceasta, nemulţumirea Romelectro, care, la rândul ei, depune o contestaţie la CNSC, solicitând anularea procedurii. În fapt, Romelectro acuză Complexul Turceni că a atribuit licitaţia ilegal, Vivera Impex venind cu o ofertă foarte mică, de doar 25 de milioane de lei, dar pe care nu a putut-o justifica.

Preţul extrem de mic, nejustificat

În contestaţia depusă, Romelectro acuză cât se poate de clar Complexul Turceni că a atribuit licitaţia ilegal. Potrivit documentului respectiv, CNSC a admis că oferta firmei Vivera Impex nu este justificată şi a cerut o reevaluare, asta pentru că nu o putea declara ca fiind inacceptabilă sau neconformă, această atribuţie revenind organizatorilor licitaţiei. „Consiliul (n.r.: CNSC) a apreciat că Asocierea declarată câştigătoare nu a justificat în mod concret preţul ofertat, reprezentând aproximativ 50% din valoarea estimată a contractului de achiziţie publică. Astfel, decizia de declarare a unei astfel de oferte ca admisibilă şi chiar câştigătoare a licitaţiei este nelegală şi trebuie anulată. (…) Autoritatea contractantă nu avea voie să declare admisibilă oferta Vivera”, se precizează în contestaţia depusă de Romelectro. Până la urmă, însă, lucrurile nu merg în sensul sperat de societate, şi firma câştigătoare, chiar şi fără justificarea preţului, nu este descalificată.
De precizat că Asocierea Romelectro SA – Tehno Montaj SRL – SC ICPET Eco SA – Energosud SRL a avut preţul cel mai mare, de 41.689.539 de lei.


Vivera Impex, o firmă cu „pile” la Camera de Comerţ Bucureşti

Societatea Vivera Impex SRL, lider al asociaţiei care a fost declarată câştigătoare a licitaţiei de la Complexul Turceni, apare destul de des pe la evenimentele organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Societatea este patronată de Lorena Petsch, despre care nu se cunosc foarte multe. În conducerea firmei, însă, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie figurează Petre Răcănel, un „neamţ” născut în Bucureşti, stabilit în Germania în 1992, fost ministru în Ministerul Comerţului Exterior, pe vremea lui Ceauşescu. Acesta este preşedinte al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) şi vicepreşedinte al Centrului de Afaceri România-China.

Cât despre societatea Vivera Impex, aceasta s-a asociat pentru lucrarea de la Complexul Turceni cu o companie cu tradiţie în execuţia de electrofiltre, Vemos d.o.o. din Croaţia lucrând din 1932 în acest sector.

Preţuri de dumping la licitaţiile de la Electrocentrale Turceni

O lucrare de supraînălţare a depozitului de zgură şi cenuşă în sistem şlam dens de la Sucursala Electrocentrale Turceni, din subordinea Complexului Energetic Oltenia, a ajuns în execuţia unui cunoscut baron local, fost primar al oraşului, Ion Iordache. Bine înfipt în afacerile cu producătorul de energie încă de pe vremea guvernării PDL, Iordache şi-a păstrat relaţiile, mai ales că şefia termocentralei a rămas la un fost membru de partid, Gheorghe Văduva. Acum, lucrările nu mai pot fi date pe sub mână, astfel că s-a apelat la o altă modalitate prin care banii să ajungă tot acolo unde trebuie: concurenţa neloială! Sau, mai tehnic spus, preţul de dumping. Aşa se face că o lucrare de 2,7 milioane de lei a ajuns să fie câştigată de firma lui Iordache la un preţ de trei ori mai mic.
Instalaţia de şlam dens de la termocentrala Turceni a fost un subiect care a făcut vâlvă încă de la început, mai ales că a costat în jur de 100 de milioane de euro, la care se adaugă nenumărate acte adiţionale pentru diferite lucrări care nu au fost prevăzute în contractul iniţial. Punerea în funcţiune a acesteia a presupus însă şi execuţia unor lucrări de întreţinere la celulele de depozitare unde este deversat şlamul dens, lucrări care au devenit tentante pentru firmele locale de construcţii. Una dintre ele, Ydail Construct, este cunoscută pentru că a crescut doar pentru că a fost permanent lipită de banii publici. Întâi ai Primăriei Turceni, sub atenta supraveghere a primarului Ion Dumitraşcu, unchiul patronului de la firmă, Ion Iordache, iar apoi din bunăvoinţa celui din urmă, după ce a ajuns edil de oraş.  Odată ajuns primar, Iordache şi-a croit drum spre bugetul fostului Complex Turceni, intrarea fiind făcută ca urmare a apropierii de o firmă din Craiova, Gecorom SA, protejată de fostul şef CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, dar şi ca urmare a sprijinului oferit de „fiul satului”, fost mare şef de metrou în Bucureşti, pedelist de frunte, Gheorghe Udrişte. Iordache spunea că e primar PNL, adeziunea dovedind asta. Nu însă şi afacerile firmei Ydail, care au prosperat simţitor sub „umbrela portocalie”.

 Pedelişti au fost, pedelişti sunt încă…

Luna iunie a reunit termocentralele din Oltenia şi SNLO sub tutela noului complex energetic. La Turceni, s-a schimbat doar denumirea, pentru că năravul e acelaşi, la fel şi oamenii. Adică aceeaşi clică portocalie al cărei reprezentant a fost numit Gheorghe Văduva, aproape pensionar, susţinut de mai-marele pe energie în CE Oltenia, Marian Motocu. Iordache s-a lăsat de primărie, a demisionat şi din Consiliul Local şi s-a întors la afaceri, adică la Ydail, firmă pe care a părăsit-o doar în acte timp de patru ani. Apropierea de clica portocalie s-a făcut simţită cu patru zile înainte de Crăciun, când conducerea CE Oltenia îşi dădea în cap cu sindicatele pentru Contractul Colectiv de Muncă pe 2013. Cu şefii ocupaţi, „portocaliii” de la Turceni şi-au făcut de cap.

Şapte firme pe 2,7 milioane de lei

În data de 17.10.2012, Complexul Energetic Oltenia a postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un anunţ privind „Soluţii pentru evacuarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în procesul de ardere a cărbunelui în cazanele grupurilor energetice sub formă de şlam dens – Supraînălţare celula 4.2. la cota 124,75 mdMN (n.r.: metri deasupra Mării Negre)”. Valoarea estimată a fost de 2.761.139 de lei, fără TVA, iar firma care îşi adjudeca lucrarea trebuia să finalizeze execuţia supraînălţării în patru luni. Fiind o lucrare de valoare şi, totodată, executată la una dintre cele mai importante instalaţii de la termocentrala Turceni, aceasta a atras destul de mulţi pretendenţi. Astfel, şapte firme s-au înscris în cursă pentru adjudecarea contractului.

 Iordache licitează nebuneşte

Pe 12 noiembrie sunt deschise ofertele şi începe licitaţia, desfăşurată în două runde de câte o zi. În urma finalizării competiţiei, este declarată câştigătoare nimeni alta decât societatea Ydail Construct SRL, patronată de Iordache. De altfel, ar fi fost aproape imposibil ca altcineva să îşi adjudece lucrarea în condiţiile în care criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai mic”, iar Iordache a licitat la limita absurdului. Adică 980.000 de lei, de aproape trei ori mai puţin decât valoarea estimată a contractului, un preţ care ridică multe semne de întrebare asupra calităţii execuţiei lucrărilor la instalaţii. Semne de întrebare pe care apropiaţii lui din termocentrala Turceni nu şi le-au pus. Şi nici nu s-au gândit să-l descalifice, pentru că a venit cu o ofertă nereală. După o lună de deliberări, timp în care şefii de la Târgu-Jiu din CEO au fost preocupaţi cu negocierile CCM şi nu s-au putut apleca asupra acestei licitaţii, oferta lui Iordache este validată şi, pe data de 20 decembrie, semnează contractul de execuţie.

Specialiştii ISPE, luaţi de proşti

Un aspect cât se poate de interesant este că oamenii lui Iordache de la firmă au fost, se pare, mai deştepţi decât cei de la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), de vreme ce au putut să stabilească tarife de trei ori mai mici pentru această lucrare. Caietele de sarcini pentru supraînălţare au fost făcute de institut, la fel ca şi proiectarea întregii instalaţii de şlam dens, astfel că dacă sunt oameni care ştiu să estimeze bine preţurile, cu siguranţă sunt cei de la ISPE. Ai lui Iordache, însă, nu au fost de acord, mai ales că au fost susţinuţi şi de reprezentanţii Sucursalei Electrocentrale Turceni.

Un nou dezastru ecologic, cu ţeavă de la ţigani…

De altfel, nu este prima dată când aceştia proiectează după ureche şi fac din lucrările după cum îi convine patronului Iordache, interesat, după cum s-a văzut de-a lungul timpului, de profitul lui decât de calitatea lucrărilor. În 2011, firma Ydail Construct a făcut o supraînălţare la o altă celulă, nr. 5, a depozitului de şlam dens cu materiale reciclate de la o lucrare anterioară, executată la Işalniţa şi date cu vopsea peste rugină ca să pară noi. Ţeapa a fost de vreo 15 miliarde de lei vechi, vreo 10% din lucrare, având în vedere că a fost adjudecată la 150 de miliarde de lei vechi. Evident, în acte au fost facturare şi înregistrate ca fiind noi, însă o anchetă a poliţiei avea să scoată la iveală că ţevile fuseseră luate de la nişte ţigani din Meteor care, la rândul lor, le luaseră de la conaţionali de-ai lor din Strehaia. Poate aceasta este şi justificarea pentru preţul prostesc de mic pentru care, în mod normal, ar fi trebuit descalificată Ydail Construct la licitaţia de la finele anului trecut. Sau, probabil, se reciclează materialele de la celula nr. 5. Doar sunt una lângă alta…



Securistul Răcănel e mai tare decât SIEMENS. Fostul înalt demnitar de pe vremea lui Ceauşescu taie şi spânzură în sistemul energetic al României

Lăcomia unor directori de la Turceni otrăveşte aerul Olteniei pe bani publici


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Destinatii uimitoare pe glob

  5. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  6. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  7. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  8. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  9. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  10. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  11. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  12. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  13. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  14. Fii propriul tău nutriționist

  15. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  16. Slăbești daca esti motivat

  17. Serbet de ciocolata

  18. Set medical Covid necesar acasă

  19. Medicament retras - folosit în diabet

  20. Brexit-ul - Spaima Europei

  21. Virusul Misterios

  22. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  23. Sistemele solare - apă caldă

  24. Economisirea energiei electrice

  25.  Hoțul de cărți

  26. Aparitia starii de insolventa

  27. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  28. Microbii din organismul uman

  29. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  30. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  31. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  32. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil



Un grup de firme coordonat de fostul lucrător în Ministerul Comerţului Exterior, stabilit în Germania de 20 de ani, şi-a adjudecat o licitaţie la Turceni în detrimentul celebrei SIEMENS • „Asociaţia” este formată dintr-un SRL din Arad cu doi angajaţi, TMUCB Sucursala Craiova şi două firme din spaţiul ex-iugoslav • Reducerea emisiilor de praf la coş până la 50 mg noxe/ metru cub a costat statul 34,7 milioane de lei şi a fost un fiasco • Instalaţia de protecţie a mediului a luat foc după câteva ore, iar DNA Gorj doarme liniştită în aerul poluat
ZIUAnews a publicat în luna august a anului trecut o anchetă privind matrapazlâcurile unor foşti şi actuali directori de la CET Turceni, unul dintre coloşii industriali ai României. Grupul format din Octavian Laurenţiu Graure, Daniel Pităroiu, Marian Motocu, Dumitru Cristea şi Ion Vitejeanu coordonează toate licitaţiile pe bani publici şi le atribuie apoi după criterii arbitrare. (Citiți, în acest sens, Barbarii de la Turceni, dar și Investigaţiile ZIUAnews au declanşat în Gorj operațiunea „Nufărul”)
Toate manevrele au fost comise sub ochiul indulgent al lui Constantin Bălăşoiu, fost director general al Centralei Energetice Oltenia, forul tutelar. Interesant este că organele statului nu au intervenit. Mai mult, unii dintre ei au fost promovaţi de curând în posturi mai bune. Cu excepţia lui Vitejeanu, toţi deţin averi fabuloase, pe numele lor, ale soţiilor sau ale neamurilor. Ultima „năzdrăvănie”: un contract iniţial de opt milioane de euro, pentru o lucrare care ar fi trebuit să protejeze mediul înconjurător de gazele arse rezultate din lignitul ars la Turceni. Ce a ieşit, Dumnezeu cu mila pentru localnici, pentru că DNA pare că doarme adânc în acelaşi mediu poluat!
Bomba ecologică trebuia dezamorsată
Pe vremea lui Ceauşescu, pe coşurile de la Turceni se răspândeau în aer circa 500 de miligrame de noxe pe metru cub de aer. Noroc că România a intrat în Uniunea Europeană, altfel nu se schimba nimic. Normele Uniunii reduc la 50 mgN/ mc cantitatea care este acceptată pentru ca mediul să fie protejat. În 2011, CET Turceni a luat hotărârea să organizeze o licitaţie pentru o lucrare de oprire a poluării, la care specialiştii au calculat că poate fi cheltuită suma de maximum 50.000.000 de lei. Poartă numele „Proiectare şi execuţie. Modernizarea instalaţiei de desprăfuire electrică a cazanelor de ardere de la Blocul numărul 3, în vederea reducerii emisiilor de praf la coş sub 50 mgN/mc” şi a fost anunţată pe SEAP conform legii, în data de 6 aprilie 2011. Licitaţia cu numărul 18.694 a fost organizată trei săptămâni mai târziu, iar la ea au participat trei competitori, ca să le zicem aşa.
La masă, doi grei şi un „jmecher”
La licitaţie s-au înscris ROMELECTRO SA Bucureşti, cu o ofertă de 41 de milioane de lei, SIEMENS România (38,4 milioane de lei) şi o asociaţie de societăţi comerciale, reprezentată de SC VIVERA Impex SRL Arad, care a oferit jumătate din sumă, adică 25.005.542 de lei. Asociaţia este formată din patru firme: SC VIVERA Impex SRL Arad (15%), TMUCB Sucursala Craiova (30%), VIA OCEL d.o.o Belgrad-Serbia (20%) şi VEMOS d.o.o Zagreb-Croaţia (35%). Lucrarea a fost atribuită acestora din urmă, declanşând puternice contestaţii din partea firmei ROMELECTRO. SIEMENS nu a comentat.
Comisia incompetenţilor milionari în euro
Mai întâi, o comisie de evaluare tehnică - formată din Octavian Laurenţiu Graure (Director General), Marian Motocu (Director Tehnic), Daniel Pităroiu (Director Economic), Dumitru Cristea (Director Investiţii) și Ion Vitejanu (Şef Serviciu Achiziţii Publice) - a supervizat cele trei dosare. Surprinzător, din punctul de vedere al acestor specialişti, care taie şi spânzură la Turceni, cel mai bine documentat a fost considerat dosarul depus de cele patru firme asociate şi reprezentate de VIVERA. Este cel puţin dubioasă această alegere, în condiţiile în care singura documentaţie depusă o fost în limba sârbă, fără traducere, şi care atesta faptul că cele două firme - din Serbia, respectiv, Croaţia - îşi probau competenţa cu o lucrare asemănătoare efectuată la un combinat din Podgorica (Muntenegru). Nimeni nu a sesizat că electrofiltrul instalat acolo era pentru exploatarea huilei, şi nu a lignitului, ca în cazul celui de la Turceni. Contestaţia îndreptăţită a celor de la ROMELECTRO a rămas nesoluţionată.
A luat foc în câteva ore!
În data de 9 decembrie 2011, această lucrare a fost atribuită aşadar „asociaţiei”, cu o durată de finalizare a contractului de 25 de milioane în doar şase luni. În acest timp scurt, trebuia întocmit proiectul, avizat de Comisia Tehnică de la CET Turceni. Apoi, trebuiau eliberate certificatul de urbanism şi cel al autorizaţiei de construcţie. Lucrările au demarat greu şi termenul a fost, bineînţeles, depăşit. Ce s-a lucrat acolo depăşeşte orice imaginaţie, pentru că nu au fost schimbate canalele de gaze arse şi nu au fost efectuate lucrările de consolidare la stâlpii electrofiltrului nr. 3 şi la preîncălzitoarele de aer rotativ. Nu au schimbat învelişul carcasei, alegând să folosească acelaşi înveliş vechi, din vată minerală şi tablă, cu peste 100.000 de ore de funcţionare. Nu s-au respectat cerinţele licitaţiei privind emisiile de praf la coş, iar după ce au pus electrofiltrul în funcţiune, în câteva ore întreaga instalație a luat foc! Au acoperit ca pisica, stingând cu apă, şi au cârpit apoi cu aparatul de sudură.
Alo, DNA Gorj? Deşteptarea!
Până aici, poţi vorbi doar despre incompentenţă. Ilegalitatea începe mai târziu. Adică în luna septembrie 2012. Cu trei zile înainte să fie schimbat din funcţia de director general al CET Oltenia, Constantin Bălăşoiu a semnat o delegare de competenţă către CET Turceni, pentru efectuarea a două plăţi adiţionale către „asociaţie”, în valoare de 9,7 milioane de lei. Această suplimentare este ILEGALĂ! Două milioane de euro au fost virate în conturile „asociaţiei”, încălcându-se grav legea română. Dacă facem o simplă adunare, observăm că cele patru firme au obţinut în total 34,7 milioane de lei, cu aproximativ un milion de dolari mai puţin decât oferise SIEMENS, unul dintre cei mai mari specialişti în domeniu. Domnul Costel, cum e alintat fostul director general al CEO, este un apropiat al lui Adriean Videanu, aşa cum directorul Şerban de la TMUCB Craiova este prieten de casă cu directorul Marian Motocu.
Cei patru cavaleri ai „asociației”
- SC VIVERA Impex SRL Arad este o firmă cu capital mixt româno-german. Se prezintă pe site-ul oficial astfel: „Cu o experienţă de 19 ani pe piaţa din România şi străinătate, am realizat împreună cu partenerii noştri interni şi externi, lucrări de modernizare la principalele Complexuri Energetice din România”. Societatea este patronată de o anume Lorena Petsch, participant activ la diverse acţiuni ale Camerei de Comerţ a României. Preşedintele director al firmei cu doi angajaţi este Petre Răcănel, cetăţean german.
- TMUCB Sucursala Craiova nu a executat până atunci nicio altă lucrare similară.
- VIA OCEL d.o.o Belgrad-Serbia nu are niciun fel de experienţă pentru efectuarea unor asemenea lucrări.
- VEMOS d.o.o Zagreb-Croația se laudă pe site-ul său cu o experienţă vastă şi colaborări cu firme de protecţie a mediului din Elveţia. Are, se pare, probleme mari cu Fiscul croat.
Răcănel, coleg de partid cu Nati Meir
Petre Răcănel (foto, jos) e născut pe 17 aprilie 1953, la Bucureşti. A fugit din România în 1992, iar în prezent, are domiciliul în Germania, 66.111 Saarbrücken, 30 Triererstraße. Este preşedintele firmei VIVERA şi se recomandă peste tot ca fiind un fost ministru în Ministerul Comerţului Exterior pe vremea comuniştilor. Se ştie că nimeni în afara celor care aveau legături directe cu Securitatea nu putea ocupa o asemenea funcţie. Interesant este că în anul 1999 a renunţat la cetăţenia română. Hotărârea de Guvern nr. 320/ 20 aprilie 1999 (prim-ministru Radu Vasile) îi aprobă această cerere. Se prezintă ca „diplomat economist” şi este preşedinte al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, înfiinţat pe scheletul fostului Partid al Pensionarilor, al cărui vicepreşedinte a fost şi celebrul escroc Nati Meir. Foştii săi tovarăşi de „arme” vorbesc că soţia sa ar fi fost coafeza Elenei Ceauşescu, dar noi nu am obţinut confirmarea. Face afaceri cu România, iar fiul său are legături cu Austrian Energy, care a efectuat lucrări de desulfurare la CET Turceni. Între Răcănel şi directorul Dumitru Cristea, trimis în judecată în dosarul „Surupăceanu”, există legături de prietenie.
Octavian Țopa  Postat la: 20.03.2013 10:18 | Scris de: Octavian Țopa   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O Nouă Republică !

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O lume a societatii paralele