Grija Sistemului pentru Generațiile Viitoare

La nașterea unui copil, statul spaniol oferă 2.500 de euro.

Mi se pare chiar o ticalosie nesimtita . Multi dintre demnitarii romaniei nu au habar pe ce lume traiesc , nu cunosc legile si sensul punerii in aplicare a unor norme sociale si de convietuire . 

Niste bestii cu minti bolnave de tip nazist orientate spre exterminare sociala sau chiar crima impotriva societatii , se gandesc la propriile interese si odrasle , odrasle pe care le-au ancorat cu salarii uriase de mii de euro pe luna si ca ar fi bine sa mai jefuiasca statul in interes propriu . Ei reprezinta mintile negre ale imaginatii bolnave , lipsite de ementarul bun simt si elementara umanitate fata de semenii lor , menite sa sfideze si sa discrimineze chiar si copiii nevinovati , copii , condamnati la o dezvoltare precara , condamnati la incultura si fara niciun viitor .
Deci iata , de ce nu intram in Europa ! Si pentru ca nu avem macar tendinta sa ne apropiem de standardele europene , avem preturi europene si venituri mai mici decat alocatia unui copil din UE care este aceeasi pentru toti coiii si anume in valoare de 184 de euro .



Salvati Copiii sustine o alocatie de stat egala pentru toti copiii


Organizatia Salvati Copii Romania nu este de acord cu proiectul de lege anuntat de ministrul Muncii pentru acordarea privilegiata a alocatiei de stat pentru copii, pe criteriul situatiei materiale a parintilor. Organizatia a trimis scrisori Executivului, prin care a adus o serie de argumente precizand ca unul din drepturile copilului il reprezinta alocatia de stat pentru copii, un drept universal acordat fiecarui copil. Salvati Copiii România sustine orice masura care vine în sprijinul copiilor ai caror parinti întâmpina dificultati în asigurarea unui nivel de trai decent copiilor lor. Acest lucru poate fi realizat prin stabilirea unor ajutoare financiare variabile, independent de dreptul universal la alocatia de stat, care sa tina seama de situatia materiala a familiei si nevoile educationale, medicale sau sociale ale copiilor. SOCIAL |  | FEBRUARIE 28, 2010 AT 23:07

Ce este alocatia europeana pentru copii?

Un studiu realizat de UNICEF România in anul 2010 sustine ca 350.000 de copii romani aveau părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Dintre aceştia, aproximativ 157.000 aveau doar tatăl plecat , 67.000 aveau doar mama plecată, iar 126.000 de copii aveau ambii părinţi plecaţi în străinătate. Cei mai multi copii aflati in aceasta situatie sunt din zona Moldovei ( aproximativ 100.000), Munteniei (55.000), Olteniei si Transilvaniei (cite 50.000). Se pune problema:” Citi dintre acesti parinti lucreaza in Germania?” Dupa ultimele estimari numarul parintilor care lucreaza cu forme legale in Germania se apropie de 50.000, ocupind al treilea loc in clasament dupa Italia si Spania.
Asadar problema pe care o tratam astazi priveste vreo 80.000 de copii romani , ramasi cu predilectie in mediu rural transilvanean.Ce a facut Europa pentru acesti copii? A emis o Directiva aplicata prinRegulamentului Consiliului (CEE) nr. 1408/1971, prin care stabilea ca alocatia europeana  pentru copii este o forma de ajutor familial pentru asigurarea unui trai corespunzator a tuturor copiilor nascuti in Uniunea Europeana. Potrivit prevederilor lui, fiecare stat U.E., in functie pe posibilitatile proprii, va acorda o alocatie pentru copiii care sunt in intretinerea angajatilor de pe teritoriul sau. Regulamentul dateaza din 1971, dar romanii beneficiaza de prevederile lui din 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
    Sunt 2 aspecte importante de discutat aici. Primul este ca unul (cel putin) dintre parintii copilului sa lucreze cu forme legale in Germania, Italia, Spania, etc, iar al doilea ca respectivul cetatean roman poate obtine aceasta alocatie atit pentru copilul sau care traieste in Germania (Italia,Spania), cit si pentru copilul sau copiii sai care traiesc in Romania.
 In concluzie, cheia de bolta a acestei proceduri este cadrul legal de munca si sedere al muncitorului roman in tara respectiva. Nu stiu cum este in alte state, dar in Germania, acest cadru legal se bazeaza pe trei piloni principali: contractul de munca, permisul de munca si dreptul de sedere, despre care am scris pe acest blog aici si aici.
    Sa presupunem ca aveti asigurat acest cadru legal. In consecinta, sa purcedem la obtinerea alocatiei pentru copilul sau copiii Dvs.
Vreau sa va spun de la inceput ca alocatia se obtine destul de greu, dar, in final, se obtine. Diferenta  insa dintre alocatia oferita de statul german (184 euro) si statul roman (10 euro) este asa de mare incit se justifica pe deplin eforturile depuse pentru obtinerea ei. Pina la urma vorbim de citeva mii de euro, pe care un cetatean roman ii poate obtine daca inmultim numarul de copii cu numarul de luni si cu suma incasataCunosc un roman care si-a luat o masina second-hand pe banii obtinuti in Germania pentru copilul sau, ramas in Romania la bunici.


7.000 de euro, primul an de viaţă al copilului

 de Roxana Pall in data de 6 Septembrie, 2009 - 11:54

Adriana Dumitru a născut anul acesta o fetiţă la Castellon, în luna mai









Un român din Spania heltuiește, în primul an de viață al copilului său, echivalentul a șapte salarii lunare. La nașterea unui copil, statul spaniol oferă 2.500 de euro.
Pentru cel mic, o familie de români cheltuiește triplul acestei sume.
Camera copilului şi căruciorul, 1.200 de euro Un pat simplu pentru copil costă în jur de 100 de euro. Un set de lenjerie ajunge la 100 de euro. Căruciorul poate costa între 100 şi 600 de euro, în funcţie de marcă. Un carusel, o măsuță, o cădiță, un dulăpior sunt doar câteva dintre obiectele care nu pot lipsi din camera copilului. Certificatul de naştere: 300 de euro Adriana Dumitru (26 de ani), din Târgoviște, a născut o fetiță la Spitalul General din Castellon. ”După naşterea copilului, i-am întocmit certificatul de naştere spaniol, pentru care este necesară traducerea şi legalizarea certificatului de căsătorie al părinţilor, care costă 100 de euro. Cu certificatului de naştere spaniol, tradus şi legalizat în limba română (încă 100 de euro), am solicitat certificatul de naştere românesc. Taxă consulară a fost de 90 de euro”, spune românca. 500 de euro pe an, scutecele În primul an de viață, un bebeluş are nevoie de minimum cinci scutece pe zi, în primele luni fiind necesare chiar opt. Un pachet de 100 de scutece costă în jur de 24 de euro. Astfel, într-un an, valoarea scutecelor ajunge la 500 de euro. Laptele praf și mâncarea solidă, 1.000 de euro Pentru bebelușii care beau lapte praf, preţul mediu al unei cutii este 14 euro. Într-un an, sunt necesare aproximativ 20 de cutii, depinde când este introdus acest aliment. De la vârsta de patru luni, pediatrul recomandă fructe și legume în alimentaţia copilului, apoi carnea, în medie, 100 de euro pe lună. Hăinuțele, 1.200 de euro Mulți români din Spania nu au rude care să le dăruiască hăinuțe pentru bebeluș, așa că trebuie să le cumpere singuri. Un set de cinci tricouri costă 10 euro, iar un prosop mare de baie 12 euro. Un costumaș depășeste lejer 20 de euro. 2.400 - 3.200 de euro, opt luni de creșă În Spania, concediul de maternitate este de patru luni, după care bebeluşul este primit la creşă. Astfel, timp de opt luni, părinții vor achita în jur de 300 de euro pe lună, cu mâncare și scutece aduse de acasă, sau în jur de 450, cu servicii incluse. ”Bucuria naşterii unui copil nu are preţ, fetiţa mea merită orice efort” - Adriana Dumitru 2.500 de euro, cadou de la statul spaniol Toate femeile care nasc în Spania au dreptul la o indemnizaţie de 2.500 de euro pentru fiecare copil născut pe teritoriul acestei ţări. Dacă mama are contract de muncă, statul oferă o alocaţie de 100 de euro lunar, până când copilul împlineşte vârsta de trei ani.  http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/7000-euro-primul-viata-al-copilului

Alocaţiile pentru copii ar putea fi calculate în funcţie de veniturile părinţilor

Senatul a aprobat pe 27 octombrie o propunere legislativă a PNL care prevede ca alocaţiile pentru copii să fie diferenţiate în funcţie de venitul lunar al familiei din care minorii fac parte, minimul fiind de 30 lei, maximul de 150 lei.

Foto: monitoruldevaslui.ro



Propunerea a primit 77 de voturi pentru, 1 împotrivă şi o abţinere, iar Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.
Astfel, propunerea a şapte parlamentari PNL prevede ca alocaţiile de stat să fie calculate în funcţie de veniturile familiilor, prin aplicarea unui procent diferit asupra salariului de bază minim brut (în valoare de 600 de lei). Alocaţiile vor reprezenta 5%, pentru copiii proveniţi din familii cu venituri peste 6000 lei; 10% pentru copii proveniţi din familii cu venituri cuprinse între 3500 şi 6000 lei; 15% - pentru copii proveniţi din familii cu venituri cuprinse între 2500 şi 3500 lei; 20% - pentru copii proveniţi din familii cu venituri cuprinse între 1500 şi 2500 lei; 25% din salariul minim brut pentru copiii proveniţi din familii cu venituri mai mici de 1500 lei.
În acest sens alocaţia de stat va avea valorile de 30, 60, 90, 120 şi 150 lei, faţă de 40 lei cât este în prezent.


http://www.realitatea.net/alocatiile-pentru-copii-ar-putea-fi-calculate-in-functie-de-veniturile-parintilor_

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !