STATUTUL PPPS


Lăcomia unora înseamnă sărăcirea celorlalţi !

Un om bogat este un sarac cu lacomia satisfăcută.

CONSTITUȚIA        
ARTICOLUL 47 - Nivelul de trai
     (1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent. 
    (2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutor de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii. 

STATUTUL
 
PARTIDULUI POPULAR  SI AL PROTECTIEI SOCIALE  

Adoptat de către Congresul al IV-lea al P.P.P.S. din 27 ianuarie 2008

CAPITOLUL I                   DISPOZIŢII GENERALE

Art. 1  Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, P.P.P.S., este persoană juridică de drept public ce-şi exercită prerogativele în conformitate cu prevederile Constituţiei României, ale Legii partidelor politice, Legii electorale şi ale prevederilor prezentului statut.
P.P.P.S. îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României, fiind structurat după criteriul administrativ-teritorial.
Partidul poate coinstitui si filiale externe.

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

Art. 2  Prezentul Statut reglementează modul de organizare şi de funcţionare al P.P.P.S., stabilind principii şi norme obligatorii de comportament pentru toate organizaţiile şi pentru toţi membrii partidului, principii şi norme formulate în concordanţă cu prevederile legale în vigoare.

Art. 3  Denumirea integrală a partidului: PARTIDUL POPULAR ŞI AL PROTECŢIEI SOCIALE, P.P.P.S., poate fi modificat numai prin hotărârea Congresului sau a Conferinţei Naţionale.

Art. 4  Semnul permanent al partidului este reprezentat de o umbrela deschisa, de culoare albastra, inscrisa in interiorul unui cerc cu suprafata alba .Pe calota umbrelei sunt inscrise literele de culoare alba, reprezentand  initialele partidului: P.P.P.S. , iar pe circumferinta interioara a cercului se afla inscrisa denumirea:PARTIDUL POPULAR SI AL PROTECTIEI SOCIALE.


Art.5  P.P.P.S. este un partid politic de centru care se ocupă de rezolvarea, prin mijloace politice, a problemelor specifice persoanelor care au nevoie de protecţie.

Art. 6  P.P.P.S. recunoaşte şi respectă Constituţia României şi legile ţării, militează pentru libertate, egalitate în faţa legilor şi promovează echitatea şi protecţia socială, dreptul la muncă şi învăţătură, pentru o viaţă decentă.

Art. 7.  P.P.P.S. susţine democraţia parlamentară, pluripartidismul, separarea puterilor în stat, susţine şi apără statul unitar, independent în cadrul Uniunii Europene şi integritatea teritorială a ţării. El militează pentru dezvoltarea relaţiilor paşnice cu toate statele lumii, în special cu vecinii, pe baza principiilor şi normelor dreptului internaţional.

Art. 8. Sediul central al P.P.P.S. este în oraşul Bucureşti, Str. Academiei Nr.2 Sector 3.

Art. 9. P.P.P.S. poate înfiinţa fundaţii, asociaţii, cluburi, edituri, ziare şi publicaţii proprii, televiziune, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

CAPITOLUL II

MEMBRII PARTIDULUI, DREPTURI, ÎNDATORIRI, SANCŢIUNI

Art. 10.  Calitatea de membru a P.P.P.S. o poate dobândi orice cetăţean român cu domiciliul în ţară sau străinătate fără deosebire de naţionalitate, confesiune religioasă sau sex, care a împlinit vârsta de 18 ani, recunoaşte statutul şi programul partidului, contribuie la înfăptuirea prevederilor acestora, plăteşte cotizaţia şi are exerciţiul drepturilor politice şi cetăţeneşti. Membrii P.P.P.S. nu pot face parte în acelaşi timp din alte partide politice.

Art. 11.  Organizaţiile locale ale partidului pot atrage în activitatea lor susţinători şi simpatizanţi, care sunt de acord cu obiectivele programului partidului. Ei se bucură de toate drepturile prevăzute de statut, dar nu pot fi aleşi în organele executive ale P.P.P.S.

Art. 12.  Dobândirea calităţii de membru al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale se realizează odată cu aprobarea, de către Comitetul organitzaţiei locale, a cererii de înscriere în partid şi a validării acestei aprobări de către Biroul Comitetului Judeţean. Data primirii în partid a solicitantului este data validarii.
Cererea de înscriere se adresează preşedintelui organizaţiei locale în raza teritorială în care domiciliază, îşi are reşedinţa sau îşi desfăşoară activitatea solicitantul.
Comitetul organizaţiei locale aprobă sau respinge cererea în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării acesteia.
În cazul în care cererea este respinsă de către comitetul organizaţiei locale, persoana interesată se poate adresa Biroului Comitetului Judeţean în termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă a deciziei de respingere, soluţia dată de acesta fiind definitivă.
Validarea sau respingerea cererii se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la data discutării cererii de către Biroul Comitetului Judeţean. La cererea solicitantului comunicarea se face în scris.
O persoană nu poate face parte decât dintr-o singură organizaţie a partidului. Transferul într-o altă organizaţie a partidului se poate realiza odată cu schimbarea condiţiilor care au determinat înscrierea în prima organizaţie (domiciliu, reşedinţă, loc de muncă).
Cererea personală de transfer se aprobă de preşedintele Comitetului Organizaţiei locale şi se notifică Comitetului noii organizaţii locale.

Art. 13.  Calitatea de membru al P.P.P.S. se atestă prin carnetul de membru eliberat potrivit deciziei Biroului Comitetului Judeţean, cu plata la zi a cotizaţiei şi cu menţiunea organizaţiei din care face parte.

Art. 14.  Cotizaţia lunară minimă este stabilită periodic de Colegiul Director. În funcţie de posibilităţi şi de dorinţa fiecărui membru, aceştia pot plăti cotizaţie mai mare. Membrii de partid cu posibilităţi financiare modeste plătesc o cotizaţie lunară simbolică, stabilită, de asemenea, de către Colegiul Director.

Art. 15.  Evidenţa membrilor, a susţinătorilor şi simpatizanţior se păstrează în conformitate cu instrucţiunile Colegiului Director.

Art. 16. Nu pot face parte din P.P.P.S. persoanele decăzute din drepturile politice şi cetăţeneşti, condamnate pentru infracţiuni de drept comun şi reabilitate, compromise în urma unor fapte pentru care au primit oprobriul public.

Art. 17.  Drepturile membrilor P.P.P.S. sunt următoarele:
a)                      să participe la adunările organizaţiilor locale din care fac parte;
b)                     să se exprime liber, cu privire la iniţiativele lor publice, la activitatea partidului, a organelor sale de conducere, în cadrul structurilor partidului;
c)                      să participle la elaborarea şi adoptarea documentelor şi hotărârilor în adunările, conferinţele şi congresele partidului;
d)                     să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere ale partidului;
e)                      să participle la adunările de partid sau la şedinţele organelor de conducere în care urmează să se adopte o hotărâre cu privire la activitatea sau comportarea lor;
f)să fie recomandat pentru a candida pe listele electorale sau pentru diverse posturi în administraţia locală sau centrală în stat, potrivit legilor în vigoare şi normelor stabilite de conducerea partidului;
g)                      să se retragă din partid: dacă consideră că: activitatea acestuia nu corespunde aspiraţiilor lor, din motive de sănătate, sau din oricare alte motive care le consideră întemeiate pentru a acţiona în acest mod.

Art. 18  Îndatoririle membrilor P.P.P.S. sunt următoarele:
a)                     să respecte prevederile statutului şi să militeze pentru realizarea principiilor înscrise în programul partidului;
b)                     să participle la adunările organizaţiei locale din care fac parte;
c)                      să lupte activ pentru unitatea pensionarilor şi a celorlalte categorii sociale, pentru atragerea în partid a acestora;
d)                     să dovedească loialitate faţă de partid, în orice condiţii;
e)                      să acţioneze pentru păstrarea demnităţii membrilor P.P.P.S. şi a unităţii partidului;
f)                       să promoveze poziţia partidului în organele locale şi centrale (in cazul in care sunt alesi aici) şi să prezinte informări trimestriale sau semestriale în organizaţiile din care fac parte, cu privire la activitatea desfăşurată în calitatea respectivă;
g)                     să exprime în presă sau în întâlniri politice opiniile proprii care sunt diferite de prevederile documentelor partidului, numai cu titlu personal, dacă nu au mandat de la conducerea partidului;
h)                     să participe şi să contribuie la acţiunile şi la manifestările organizate de partid;
i)                       să achite fără întârziere cotizaţia de partid.

Art. 19.  Membrii P.P.P.S. care prin activitatea lor au dovedit că nu respectă prevederile statutului, hotărârile organelor de conducere, precum şi celor care, prin activitatea lor, aduc daune partidului, li se pot aplica următoarele sancţiuni:
1.                     avertismente, care poate fi verbală sau scrisă, în cadrul organizaţiei din care fac parte;
2.                     revocarea din funcţia de conducere pe care o deţine în organele de conducere ale partidului;
3.                     retragerea sprijinului politic de a reprezenta partidul;
4.                     excluderea din partid.
Art. 20. Măsurile de sancţionare se pot lua  de către birourile judeţene ale organizaţiilor teritoriale din care face parte cel sancţionat, de către Colegiul Director, sau Biroul Permanent. Împotriva măsurii de sancţionare se poate formula contestaţie, în termen de 15 zile de la comunicarea scrisă a hotărârii, la Comisia Judeţeană de Etica si Arbitraj. In cazul unui raspuns negative, cel sanctionat se poate adresa, in termen de 30 de zile la Comisia de Etica si Arbitraj, la nivel national. Contestaţia se trimite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Contestatia poate fi făcută numai de cel in cauza.

Art. 21. Orice persoană care a fost exclusă poate face cerere de reănscriere în P.P.P.S., în condiţiile prevăzute de Statut, după trecerea unei perioade de minimum un an de la excluderea sa.

Art. 22.  Calitatea de membru P.P.P.S. se poate pierde în următoarele cazuri:
a)          înscrierea în alt partid politic;
b)         retragerea la cerere;
c)          excluderea;
d)         radierea, scoaterea din evidenţa P.P.P.S.

Art. 23.  În cazul în care majoritatea membrilor unei organizaţii judeţene a P.P.P.S. se abat de la statutul sau programul partidului, dacă au adus prejudicii partidului, Biroul Permanent poate lua, în mod excepţional, decizia de dizolvare a organizaţiei de partid respective şi reînfiinţarea ei pe baze statutare. Hotărârea se supune aprobării Colegiului Director. Pentru organizaţiile locale măsurile se iau de către comitetele judeţene, iar validarea lor se face de catre Colegiul Director.

Art. 24.  Demisiile din partid şi din funcţiile de conducere, fiind o expresie a voinţei exprimate a persoanei în cauză nu se supun discutării şi aprobării. Aceste demisii au efect imediat şi se depun în scris.

.........................................................................................................................

ANEXĂ LA STATUT
SEMNUL PERMANENT AL PARTIDULUI POPULAR ŞI AL PROTECŢIEI SOCIALE
 Semnul permanent al partidului este reprezentat de o umbrela deschisa, de culoare albastra, inscrisa in interiorul unui cerc cu suprafata alba .Pe calota umbrelei sunt inscrise literele de culoare alba, reprezentand  initialele partidului: P.P.P.S. , iar pe circumferinta interioara a cercului se afla inscrisa denumirea:PARTIDUL POPULAR SI AL PROTECTIEI SOCIALE.

Semnul electoral al partidului este reprezentat de o umbrela deschisa, inscrisa in interiorul unui cerc cu suprafata alba .Pe calota umbrelei sunt inscrise literele de culoare alba, reprezentand  initialele partidului P.P.P.S.

Partidul Popular Si Al Protectiei Sociale PPPS



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !