Solda militarilor

Majorarea cu procent este o șmecherie a celor lacomi și cu bani mulți de la Stat .

Majorarea nu are nici o leghătură cu terminarea Recalculării .

Majorarea cu sumă fxă este corectă, deoarece coșul zlni de supraviețure este lafel pentru toți Cetățenii.

Majorarea cu sumă fixă, se face pentru ca celor cu venituri mici să le poți asigura coșul zilnic și împlicit beneficiază toată lumea ,chiar si ce cu pensii/venituri de 38.000 lei , care nu sunt afectați de Inflație !

Cei cu pensii mari și foarte mari, de fapt nici nu au nevoie de majorare și totuși ei primesc sume enorm de mari în comparație cu cei care abia supraviețuiesc ,

Majorarea trebuie făcută cu sumă fixă, care să le acopere Coșul Zilnic de dc Consum, la cel mai mic venit/pensie .




Deci, dacă parlamentarii ș-au majorat cu 7500 lei cu puțin timp în urmă,ar putea să procedeze lafel și pentru Mulțime ș să le majoreze ,măcar cu 1500 lei în Sumă fxă !

*** Efortul Bugetar este mult ma mc la majorarea cu sumă fxă, decît la Majorarea cu Procent !!!***

”Corect este ca, Toate pensiile trebuiesc calculate cu aceeași formulă de Calcul.”
Majorarea cu Procent, adîncește de fiecare dată ”prăpastia” dintre Săraci și Privilegiați !
Luati un exemplu cu valoarea a 10-20 de pensii dn categorii diferite Min, med și Max și calculati dvs. cîți bani necesită Majorarea cu Sumă Fixă și Majorarea cu Procent !

La orice Majorare, în PrimPlan, trebuie să fie cei cu Venituri Mici !
Desi cei cu venituri mari și foarte mari nu simt Inflația, li se majorează și lor veniturile cu Coșul Zilnic actualizat !
Toate bunurile și serviciile consumate în gospodăriile populației pe parcursul anului sunt reprezentate de un „coș” de produse. 

Toate inechitățile sociale, se rezolvă extrem de simplu .

- Transparența Cheltuirii Banilor Publici,

- Un singur venit de la stat, ori Pensie, ori Salariu .

- Același sistem de calcul al pensiilor

- Raport de 1/6 intre venitul Min și Max

- Stoparea Jafului Național

- Taierea indemnizației de doctorat

- Tăierea sporurilor inventate

- Majorarea/Indexarea cu Sumă Fixă

- Decăpușarea Instituțiilor

 Calcularea pensiilor cu puncte de pensie este o mare ”invenție” de a avea unii mereu de lucru permanent și fără sens, cu mari văicăreli tot timpul .

Este mperios necesară elaborarea unei singure Legi de Pensionare, aplicabilă tuturor Cetățenilor , adică aplicarea unei singure formule de calcul pentru toți Cetățenii . 

”Pensia medie a magistraților este de 18.315 de lei . Baza de calcul. O pensie de magistrat se compune din 80% din baza calcul care adună salariul BRUT din ultima lună de activitate și SPORURILE.”    Vezi mai multe info AICI



PENSIILE MILITARE DE STAT 
NU FAC PARTE DIN PROCENTUL DE 9,4%!!!
Acest lucru înseamnă că la Bugetul de Pensii CIVILE rămân 17 mld.lei care pot majora pensiile în acest an până la nivelul de 40% trecut în Legea 127/2019.
Toate pensiile militare se platesc din cei 2% alocati prin Tratat alocați Apărării, ca și soldele, dotarea, înzestrarea, instruirea, etc., 
Pensiile Militare nu sunt platite din fondul de asigurari sociale, pentru că militarii si politistii au avut contributii direct la bugetul de stat, drept care rezervistii nu au ce cauta in procentul de 9,4% stabilit ca plafon pentru pensii, in mod incorect, in PNRR.
Contributiile noastre, inclusiv la pensia de stat si la cea privata (suplimentara) s-au dus direct la bugetul de stat, fara legatura cu fondul civil de pensii, topit astazi in cel al ”asigurarilor sociale”;
 Plata soldelor de rezervist (pensii), se face din cei 2% alocati Apararii, ca urmare a Tratatului de aderare la NATO, ca si plata soldelor celor in activitate, instruirii, dotarii, inzestrarii, etc. Deci noi nu luam 1 leu suplimentar de la buget sau din fondul de pensii al civililor. 
Drept urmare…
 Statutul de rezervist este esential! Daca sistemul civil de pensii se prabuseste, rezervistii nu sunt afectati;
 Din cota de la buget, M.Ap.N. restituie statului, la sfarsitul fiecarui an, sume enorme ca necheltuite si dă si bugetului si fondului de rezerva al Guvernului alte miliarde din activitati proprii (vanzari de armament, munitii, pulberi, servicii, publicatii, chirii, etc.), putand acoperi singur si gratuitatea tratamentului medical si a medicamentelor pentru toate cadrele in activitate, in rezerva si in retragere si familiile lor. Prin urmare, o eventuala taxare a pensiilor este penală !!!

Dacă puteți să distribuiți pe paginile oamenilor politici din alianța de guvernare, poate totuși pricep ceva !




PENSII MILITARE DE STATCapitolul I Dispoziţii generaleCapitolul II Pensia de serviciuArticolul 7(1) Pensia de serviciu se acordă militarilor care la data iesirii din cadrele permanente au cel puţin 25 ani vechime în serviciu, din care 15 ani efectivi ca militar, şi au împlinit vîrsta de 52 ani.(2) Pentru militarii care au servit cel puţin 15 ani ca personal navigant de aviatie, pensia de serviciu se acordă dacă la data iesirii din cadrele permanente îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute la alin. 1 şi au împlinit vîrsta de 50 ani.Articolul 8(1) Pensia de serviciu pentru 25 ani vechime în serviciu se stabileşte în procente din solda lunară, după cum urmează:Cuantumul pensiilor militare se actualizează  ori de câte ori se majorează solda de grad ale cadrelor militare în activitate, potrivit gradului militar şi funcţiei maxime avute la data trecerii în rezervă,Portal Legislativ M Ap N

  1. Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat
  2. Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.25/2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare și de actualizare a pensiilor militare de stat 

În anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepția soldei de grad și a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Pensionarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare
Art. IX – (1) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri brute recalculate, stabilite și/sau actualizate, după caz, potrivit prevederilor Legii nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31.12.2017, și indexate ulterior, în conformitate cu legislația în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu .

Modificări importante în oug. S-a revenit la varianta cu 10% majorare la solda de funcție. La pensii militare procente în funcție de cuantum și data pensionarii (12,5%, 8,5%...1% sau nimic peste 10.000 lei).începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu, astfel:a) până la 3.000 lei inclusiv, se indexează cu 12,5%, fără să depășească 3.256 lei;b) între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv, se indexează cu 8,5%, fără să depășească 4.687 lei;c) între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv, se indexează cu 6,5%, fără să depășească 6.103 lei;d) între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv, se indexează cu 5,2%, fără să depășească 7.518 lei;e) între 7.201 lei – 8.600 lei, se indexează cu 4,4%, fără să depășească 8.902 lei;f) între 8.601 lei – 10.000 lei, se indexează cu 3,5%, fără să depășească 10.000 lei.

Precizări privind Pensiile Militare conf Legii 223/2015

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) -c). La media obţinută se adaugă un spor de până la 15% în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

Sistemul pensiilor militare de stat, Lege 223/2015

Vezi sorsa info AICI

Corect este Majorarea cu sumă fixă, deoarece prețurile nu cresc cu procent în funcție de venitul fiecăruia .
Majorarea cu Procent adîncește prăpastia dintre veniturile Mici și Mari :
10% din      1.000 lei =      100 lei
10% din  100.000 lei = 10.000 lei

Iată Efectele Majorării cu sumă fixă de 500:

- Eliminarea decalajelor dintre Pensia Min și Pensia Max,

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei prin creșterea consumului !

Vezi mai multe Info AICI


Toate inechitățile sociale, se rezolvă extrem de simplu .

- Un singur venit de la stat, ori Pensie, ori Salariu .
- Raport de 1/6 intre veniotul Min și Max

- Stoparea Jafului Național
- taierea indemnizației de doctorat
- Tăierea sporurilor inventate

- Majorarea cu Sumă Fixă

- Decăpușarea Instituțiilor                              Vezi mai multe Info AICI

Trebuia o singură Lege de calcul pentru toți cetățenii !
Iată ce simplu este pentru unii, fără nenorocirea punctului de pensie care nu se mai termină de calculat niciodată !!!

”Baza de calcul simplificată - O pensie de magistrat se compune din 80% din baza calcul care adună salariul BRUT din ultima lună de activitate și SPORURILE”.

Modul de calcul al pensiei:  judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistraţiiasistenţi de la Curtea Constituţională şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării;  pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de minim 25 de ani în magistratură, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul, fără a o putea depăşi; 

Vezi sursa info AICI


Pensii Militare UE

Belgia – Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.

Franţa  – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);

Germania  – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;

Italia  – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;

Marea Britanie – Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.

Olanda  – Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.

Polonia  – Valoarea pensiei: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);

Turcia  – Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;

S.U.A.   baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni                               Sursa Info AICI





Impozitarea progresivă este simplă, cu procent 25% de la 3000 lei, iar de la al 2-lea venit de la Stat, impozitarea cu 90% !

De ce nu se majorează veniturile cu sumă fixă, pentru că prețurile sunt fixe si egale pentru toți cetățenii?

Notă *) Procentul modificat se aplică, potrivit Decretului nr. 387/1972, cu începere de la data de 1 noiembrie 1972.(2) La procentele de mai sus se adauga, proporţional cu anii serviti în condiţiile prevăzute la art. 6, următoarele sporuri procentuale:- 1 la suta din solda lunară pentru fiecare an efectiv servit în situaţia prevăzută de art. 6 alin. 1 lit. a;- 0,5 la suta din solda lunară pentru fiecare an efectiv servit în activităţile sau locurile de muncă pentru care se acordă un spor de timp egal cu jumătate din timpul servit în aceste situaţii:- 0,25 la suta din solda lunară pentru fiecare an efectiv servit în activităţile sau locurile de muncă pentru care se acordă un spor de timp egal cu un sfert din timpul servit în aceste situaţii.(3) Pentru fiecare an de vechime în serviciu peste vechimea de 25 ani se acordă un procent suplimentar de 0,5 la suta aplicat la solda lunară.Articolul 9(1) Militarii care sînt trecuţi în rezerva ca urmare a implinirii limitei de vîrsta în grad, precum şi pentru motive determinate de nevoile Ministerului Forţelor Armate, respectiv Ministerului de Interne, înainte de împlinirea virstei cerute pentru acordarea pensiei de serviciu şi care la data iesirii din cadrele permanente au 25 ani efectivi în serviciu, din care 15 ani efectivi ca militar, au dreptul la pensie de serviciu în procent de 85 la suta din cuantumul pensiei calculat potrivit prevederilor prezentului decret.(2) La împlinirea virstei cerute pentru pensia de serviciu, pensia se va acorda în procent de 100 la suta din cuantumul ce rezultă din calcul.Articolul 10(1) Militarii care la data iesirii din cadrele permanente au cel puţin 20 ani efectivi în serviciu, din care 10 ani efectivi ca militar, au drept la pensie de serviciu dacă se afla în una din următoarele situaţii:a) au fost trecuţi în rezerva sau direct în retragere, ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar activ ori ca urmare a unei afecţiuni a organismului neprevăzute în baremul medical şi datorită căreia nu pot îndeplini funcţii corespunzătoare gradelor pe care le-au avut şi specialitatii militare din care fac parte;b) au pierdut total sau parţial capacitatea de muncă după data iesirii din cadrele permanente;c) au împlinit vîrsta de 57 ani;d) alte situaţii ce se vor stabili prin hotărîre a Consiliului de Miniştri.(2) Militarii care la data iesirii din cadrele permanente au cel puţin 10 ani efectivi în serviciu ca militar au drept la pensie de serviciu după împlinirea virstei de 62 ani.(3) Pentru cei care au o vechime în serviciu mai mica de 25 ani pensia se calculează proporţional cu numărul anilor de serviciu.

Arhivele Militare Române

Legea nr. 14/1972 privind organizarea apărării naționale a Republicii Socialiste România



PENSIILE CIVILE, MILITARE ȘI SPECIALE?

PERIOADA LUCRATA DUPA PENSIONARE

CUM SE FACE VALORIFICAREA PERIOADEI LUCRATE DUPA PENSIONARE?
RECALCULAREA PENTRU VALORIFICAREA PERIOADEI LUCRATE DUPA PENSIONARE SE FACE CONFORM PREVEDERILOR ART. 134 ALIN. (2) SI (3) DIN NORMELE DE APLICARE A LEGII NR. 263/2010 APROBATE PRIN HG NR. 257/2011 SI ART. 107 ALIN. (4) DIN LEGEA NR. 263/2010.

ÎN CAZUL UNEI PERSOANE CARE ARE PENSIE LA LIMITA DE VÂRSTA, CALCULUL PUNCTAJULUI SUPLIMENTAR PENTRU PERIOADA LUCRATA DUPA DATA PENSIONARII SE CALCULEAZA ÎN FELUL URMATOR:

  • PENTRU FIECARE LUNA LUCRATA IN ANUL RESPECTIV, SE CALCULEAZA PUNCTAJUL LUNAR PRIN RAPORTAREA CÂSTIGULUI SALARIAL BRUT SAU, DUPA CAZ, A VENITULUI LUNAR ASIGURAT, CARE A CONSTITUIT BAZA DE CALCUL A CONTRIBUTIEI DE ASIGURARI SOCIALE, LA CÂSTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT DIN LUNA RESPECTIVA, COMUNICAT DE INSTITUTUL NATIONAL DE STATISTICA.
  • PUNCTAJELE LUNARE ASTFEL CALCULATE SE ÎNSUMEAZA SI SE ÎMPART LA 12, OBTINÂNDU-SE ASTFEL PUNCTAJUL ANUAL PENTRU PERIOADA RESPECTIVA.
  • PUNCTAJUL OBTINUT DUPA ÎMPARTIREA LA 12 SE ÎMPARTE LA NUMARUL DE ANI CORESPUNZATOR STAGIULUI COMPLET DE COTIZARE UTILIZAT LA DESCHIDEREA DREPTURILOR DE PENSIE, IAR REZULTATUL OBTINUT SE ADUNA LA PUNCTAJUL MEDIU ANUAL AFLAT ÎN PLATA LA DATA DEPUNERII CERERII DE RECALCULARE, REZULTATUL REPREZENTÂND PUNCTAJUL MEDIU ANUAL AL DREPTURILOR DE PENSIE RECALCULATE.

A LUCRAT LUNA MAI 2014, LA UN SALARIU DE 1500 LEI, CARE SE ÎMPARTE LA CÂŞTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT PE ECONOMIE CARE FIIND DE 2328 LEI REZULTÂND UN PUNCTAJ LUNAR DE 0.64433 PUNCTE. PRIN ADUNAREA PUNCTELOR ASTFEL REALIZATE ŞI ÎN LUNILE IUNIE, IULIE, AUGUST 2014 REZULTA UN PUNCTAJ ANUAL DE 0.248686758 CARE SE ÎMPARTE LA 35 (ÎN ACEST CAZ UN BĂRBAT CARE ARE CONFORM LEGII UN STAGIU COMPLET DE COTIZARE DE 35 ANI) REZULTĂ UN PUNCTAJ DE 0.0071053 PUNCTE, CARE SE ADUNĂ LA PUNCTAJUL MEDIU ANUAL AVUT LA IEŞIREA LA PENSIE. PENTRU CELE 0.0071053 PUNCTE SUPLIMENTARE, PENTRU O VALOARE A PUNCTULUI DE PENSIE ÎN 2015 DE 830.2, SE OBŢINE O CREŞTERE A PENSIEI DE 5.898849889 LEI.

VEZI SURSA INFO AICI

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) -c). La media obţinută se adaugă un spor de până la 15% în condiţiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

Sistemul pensiilor militare de stat, Lege 223/2015 

Vezi sorsa info AICI


Principala diferență dintre pensiile din sistemul public și cele militare de stat

ÎN TERMENII CEI MAI SIMPLI, ACEASTĂ DIFERENȚĂ SE REFLECTĂ ÎN MODUL DE CALCUL. DACĂ ÎN SISTEMUL PUBLIC, ALGORITMUL PE BAZA CĂRUIA SE STABILEȘTE CUANTUMUL PUNE ÎN RELAȚIE PUNCTAJUL MEDIU ANUAL (CALCULAT PE BAZA ÎNTREGULUI STAGIU DE COTIZARE DIN PERIOADA ACTIVĂ) CU PUNCTUL DE PENSIE STABILIT DE GUVERN, PENSIILE MILITARE DE STAT AU CA BAZĂ DE CALCUL MEDIA TUTUROR VENITURILOR BRUTE REALIZATE ÎN 6 LUNI CONSECUTIVE, DIN ULTIMII 5 ANI DE ACTIVITATE. MULTE ȚĂRI NATO FOLOSESC DREPT BAZĂ DE CALCUL PENTRU PENSIA MILITARĂ DE SERVICIU ULTIMUL SALARIU, ÎNAINTE DE TRECEREA ÎN REZERVĂ.

ACEASTĂ DIFERENȚĂ DE MOD DE CALCUL STĂ LA ORIGINEA TUTUROR ATACURILOR CARE AU ÎNCEPUT ACUM MAI MULT DE 10 ANI ÎMPOTRIVA PENSIONARILOR MILITARI, ATACURI CARE REVIN PERIODIC ÎN DEZBATEREA PUBLICĂ. MILITARII SUNT CONSIDERAȚI CA BENEFICIARI DE PENSII “NESIMȚITE”, DE PENSII SPECIALE, DE PENSII NEMERITATE.

SUNT ACUZAȚI CĂ IES LA PENSIE FOARTE DEVREME, CHIAR ÎN JURUL VÂRSTEI DE 40 DE ANI, CU PENSII EXORBITANTE, DE ZECI DE MII DE LEI. SUNĂ REVOLTĂTOR, NU-I AȘA? SĂ NE LĂMURIM, PE SCURT, ÎNCERCÂND SĂ NU ABUZĂM DE CIFRE, STATISTICI ȘI FORMULE DE CALCUL. ȘI NICI DE LOZINCI SAU SLOGANURI.

VEZI SURSA INFO AICI

Jurământul militar

"Eu,  John Wayne, intrând în rândurile forțelor armate, jur credință nestrămutată poporului român și patriei mele.
Jur să respect legile țării, să execut întocmai cerințele regulamentelor militare și ordinele comandanților și șefilor mei, atât în timp de pace, cât și în timp de război.
Jur să nu-mi precupețesc sângele și viața pentru a apăra pământul strămoșesc, independența și suveranitatea patriei.
Dacă voi călca jurământul meu, să suport pedeapsa aspră a legilor patriei mele, România."

Text republicat în Buletinul Oficial nr. 17 din 24 noiembrie 1964.

În vigoare de la 03 octombrie 1957 până la 30 martie , fiind abrogat și înlocuit prin Lege 14/1972.

Serviciul militar este obligatoriu pentru toti cetatenii Republicii Populare Romine.

Serviciul militar este o indatorire de onoare si se indeplineste in conditiile stabilite de prezentul decret.

Prin serviciul militar se intelege activitatea pe care o desfasoara cetatenii in cadrul Fortelor Armate ale Republicii Populare Romine sau in unitatile Ministerului Afacerilor Interne.

În Evul Mediu, ceremonia care cuprindea jurământul de credință și de supunere al unui vasal față de suzeranul său purta denumirea de omagiu. Aceasă ceremonie ne-a parvenit atât menționată în texte cât și reprodusă pe sigilii, pe miniaturi sau pe basoreliefuri. la ceremonie participă doi oameni, care stau față în față: unul vrea să servească, iar celălalt acceptă sau dorește să fie șef. 


Majorarea cu Procent a veniturilor va crește gradul de inegalitate.

Vezi și Calculul pensiei 

O Lege pentru TOȚI !

-Tăierea sporurilor ridicole

-Legea Salarizării Unitare

-De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

-Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

-Majorarea cu sumă fixă - prețurile cresc lafel pt toți cetățenii ! 


Majorarea corectă este cu sumă fixă in raport cu Inflația calculată la Coșul Minim.
Nu poți lucra în același timp în mai multe locuri, pentru că practic și fizic nu ai cum.
Un singur venit de la Stat, pensie sau salariu !
Raportul intre venitul Max și Min de 1/4 !

Art. 2. -

In vederea indeplinirii serviciului militar, cetatenii sint obligati:

a) sa se prezinte la recrutare, incorporare, concentrare sau mobilizare;

b) sa se prezinte la comisariatul militar pentru luarea sau scoaterea din evidenta;

c) sa comunice comisariatului militar schimbarile survenite in situatia lor.

Art. 3. -

Pentru asigurarea indeplinirii serviciului militar de catre cetatenii Republicii Populare Romine, organizatiile socialiste sint obligate sa execute toate indatoririle ce le revin potrivit prezentului decret.

Decretul nr. 141/1967 privind pensiile militare de stat și pensia suplimentară*)Modificări (1), Referințe (1)
Text republicat în Buletinul Oficial nr. 117 din 26 octombrie 1972.


Ce să mai citim? 

O lege de calcul al pensiilor lafel pentru toți

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Sheme Electronice

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Un tezaur mai puţin cunoscut – Arhivele Militare Naţionale  

Prin Înaltul-Decret no. 380 din 17 martie 1867 au fost înfiinţate arhivele militare.

Prima denumire a fost „Depozitul General al Războiului”, ca direcţie independentă. Acesta era format din Secţia I Harta României. Lucrări Topografice Interioare și Secţia a II-a Lucrări Istorice. Statistica Militară și Lucrări Regimentare.

 

De ce este important să deţinem – ca stat – arhive militare ? Fiindcă acestea reprezintă o parte din istoria noastră. În cazul de faţă o însemnată parte a istoriei noastre moderne şi contemporane.

 

Trebuie să ne aducem aminte că în ultimul veac şi jumătate, România a participat la câteva conflicte militare, dintre care două au fost mondiale, că armata română a fost garantul independenţei de stat şi a suveranităţii naţionale şi probabil că nu merită să trecem cu vederea faptele înaintaşilor noştri.

 

În fond, şi aici în arhivele militare se găsesc actele de identitate ale României moderne care ne pot spune cine suntem şi ce vrem.

„ Clasarea și conservarea arhivelor privitoare la operaţii de război. Redactarea oricărei operaţii militare. Istoria regimentelor de la crearea lor și, în general, toate lucrările istorice. Adunarea tuturor documentelor necesare pentru istoria militară a românilor. Adunarea documentelor privitoare la statistica militară. Lucrări și opere publicate în străinătate. Examinarea și conservarea lucrărilor militare executate în fi ecare an de regimentele de infanterie și cavalerie. Conservarea bibliotecii și a arhivelor. Organizarea armatelor străine. Bibliotecile corpurilor. Școlile regimentare.” *  Vezi Sursa AICI


În vigoare de la 07 martie 1967 până la 30 iunie 1977, fiind abrogat și înlocuit prin Decret 214/1977.

Dispoziții generale
Art. 1. -
Au drept la pensie militară de stat:
a) ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din cadrele permanente ale Ministerului Forțelor Armate și Ministerului de Interne;
b) urmașii celor prevăzuți mai sus.


Art. 2

Categoriile de pensii sînt:

a) de serviciu;

b) de invaliditate;

c) de urmaș.

Art. 3. -
Pensionarii militari, precum și membrii lor de familie au drept la asistență medicală, medicamente, materiale sanitare, asistență socială, ajutoare în caz de deces și la alte drepturi, în conformitate cu normele legale în vigoare.
Art. 4. -

Pensiile militare de stat și celelalte drepturi cuvenite pensionarilor militari și membrilor lor de familie se plătesc din fondul prevăzut în acest scop în planul de cheltuieli al Ministerului Forțelor Armate, respectiv al Ministerului de Interne, fără nici o reținere din solda militarilor.
Art. 5. -

Pentru stabilirea cuantumului pensiei se iau în considerare, după felul pensiei, următoarele elemente:

a) vechimea în serviciu;

b) solda lunară;

c) gradul de invaliditate și cauza care a provocat invaliditatea;

d) condițiile în care s-a desfășurat activitatea.


Vezi Sursa Info AICI

Trebuie modificată Legea Salarizării Unitare !

De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

Prețurile și inflația sunt lafel pentru toți cetățenii !

Majorarea cu sumă fixă a veniturilor !

De  ex Majorarea cu 500 lei :

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei !


Trebuie modificată Legea și tehnica de calcul a pensiilor!


  1. Ce să mai citim?

  2. Povestea Lustragiului

  3. Noile vaccinuri  

  4. Nanotehnologia în evoluție

  5. Primarul care nu frură

  6. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  7. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  8. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  9. O Nouă Republică

  10. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  11. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  12. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  13. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  14. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  15. Fii propriul tău nutriționist

  16. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  17. Slăbești daca esti motivat

  18. Serbet de ciocolata

  19. Set medical Covid necesar acasă

  20. Medicament retras - folosit în diabet

  21. Brexit-ul - Spaima Europei

  22. Virusul Misterios

  23. Inamicul numărul unu al

  24. acumulatorilor 

  25.       PERMISUL DE ȘEDERE

  26. Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

  27. SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

  28. Fii propriul tău nutriționist

  29. Planet REBOOT

  30. Ttatăl fondator al Uniunii Europene.            

  31. Colonizarea de pe Marte !

  32.   Ne pregătim pentru Marte

  33.    Robot pe Marte

  34.   Ce să mai citim?

  35. Tatăl fondator al Uniunii Europene.            

  36. Colonizarea de pe Marte !

  37.   Ne pregătim pentru Marte

  38. Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?

  39. Cine mai urăște să poarte mască?

  40. Indexarea veniturilor cu suma fixă - o Indexare Rationala


Recalcularea este o prostie fără sfîrșit !

Trebuie modificată Legea Salarizării Unitare !

De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

Prețurile și inflația sunt lafel pentru toți cetățenii !

Majorarea cu sumă fixă a veniturilor !

De  ex Majorarea cu 500 lei :

- Bunăstarea tuturor Românilor!

- Buget relaxat !

- Calcul simplificat ! . ...

- Înviorarea Economiei !                                                                        

https://ppps2003.blogspot.com/2012/06/politici-monetare.html   


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O lume a societatii paralele

Duda a pus mâna pe Casa Regală

O Nouă Republică !